Ατόπημα Παπακώστα: Ζητά ΚΟ με 10 ανεξάρτητους βουλευτές, μεταξύ των οποίων τρεις πρώην ΧΑ

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής. Απαιτείται η σύμφωνη γνώμη και των άλλων 9 βουλευτών. Καθώς όμως ήδη απάντησαν ήδη αρνητικά Θεοχάρης και Καμμένος, δεν καθίσταται δυνατό.

Τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα αποτελείται από τους 10 ανεξάρτητους της Βουλής, συμπεριλαμβανομένων και τριών πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητεί η Κατερίνα Παπακώστα.

Με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η πρώην βουλευτής της ΝΔ προτείνει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας αφού οι ανεξάρτητοι βουλευτές συμπλήρωσαν το απαραίτητο αριθμητικό όριο των 10 εδρών. Όμως στους 10 βουλευτές συμπεριλαμβάνονται και τρία πρώην μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής: ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο Νίκος Μίχος και ο Δημήτρης Κουκούτσης. Οι υπόλοιποι επτά βουλευτές είναι η ίδια η κυρία Παπακώστα και οι: Στάθης Παναγούλης, Χάρης Θεοχάρης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης, Γιώργος Κατσιαντώνης και Δημήτρης Καμμένος.

Παπακώστα: Δεν έχω συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους βουλευτές

Πάντως, η κυρία Παπακώστα φέρεται να μην έχει έρθει σε συνεννόηση με τους τρεις πρώην χρυσαυγίτες ή με τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για να συγκροτηθεί ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα θα πρέπει να αποστείλουν σχετική επιστολή τουλάχιστον 10 υποψήφια μέλη της τα οποία θα συμφωνούν στον όνομα της ομάδας καθώς και στο πρόσωπο του επικεφαλής.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 είχε συγκροτηθεί κοινοβουλευτική ομάδα στην Βουλή, επί προεδρίας του Βαγγέλλη Μεϊμαράκη η οποία αποτελείται από ανεξάρτητους βουλευτές με επικεφαλής τον Θεόδωρο Παραστατίδη.

Να σημειωθεί ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει όριο 5 βουλευτών για τη ύπαρξη κοινοβουλευτικής ομάδας της οποίας οι βουλευτές ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Εάν δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα το όριο ανέρχεται στους 10.

Αδειάζουν Παπακώστα Θεοχάρης-Καμμένος

Ο ανεξάρτητος βουλευτής απάντησε αρνητικά στην πρόταση της συναδέλφου του που είχε ζητήσει τη σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και τρεις Χρυσαυγίτες.

"Παρά το γεγονός ότι ο  Κανονισμός της Βουλής δίνει  δυνατότητα σύστασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας στους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Δε θα έδινα ποτέ τη συναίνεσή μου, ούτε θα συμμετείχα σε Κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία μέλη θα ήταν υπόδικοι βουλευτές, που δεν διστάζουν να επιβουλευτούν  τη Δημοκρατία.

Το θεωρώ το ελάχιστο χρέος μου απέναντι στον όρκο πίστης που έδωσα προς το Σύνταγμα", δήλωσε ο κ.Θεοχάρης.

Κατόπιν τούτου, η πρόταση της κ.Παπακώστα ναυαγεί".

Ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει και να συνυπάρξει σε κοινοβουλευτική ομάδα με πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος αναφέρει επίσης ότι ενημερώθηκε για την επιστολή της κ. Παπακώστα από τα Μέσα.

"Σχετικά με την επιστολή που απεστάλη από την ανεξάρτητη Βουλευτή κα. Κατερίνα Παπακώστα, την ύπαρξη της οποίας πληροφορήθηκα από τα μέσα, θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι δεν έχω λάβει καμία επίσημη ενημέρωση.

Για το λόγο αυτό με επιστολή μου προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση, με αριθμό πρωτοκόλλου 2972, ζήτησα την κοινοποίηση της εν λόγω επιστολής ώστε να ενημερωθώ και επίσημα για το περιεχόμενο της. Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με όρκο και πίστη στο Σύνταγμα και με βασικό

καθήκον να προασπίσω τη Δημοκρατία μας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να συμμετέχω και να συνυπάρχω σε καμία κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία δυνητικά θα συμμετέχουν πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής", αναφέρει ο Δ. Καμμένος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE: