Αβάσιμη κρίθηκε η αγωγή Τσουκάτου κατά Καμμένου

Αβάσιμη κρίθηκε η αγωγή Τσουκάτου κατά Καμμένου

Ποια είναι η απόφαση που δικαιώνει τον Πάνο Καμμένο και ανοίγει το δρόμο για τον έλεγχο των ταμείων του ΠΑΣΟΚ και την επιστροφή των επιχορηγήσεων. Δείτε το έγγραφο του Πρωτοδικείου Αθηνών

Η δικαιοσύνη δικαίωσε τον Πάνο Καμμένο κρίνοντας ως αβάσιμη την αγωγή που του υπέβαλλε ο ταμίας του Σημίτη, Θεόδωρος Τσουκάτος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του olympia.gr, οι αποκαλύψεις του Πάνου Καμμένου για τον ρόλο Τσουκάτου στο σκάνδαλο Siemens είχαν προκαλέσει την αντίδραση του τελευταίου που κατέθεσε αγωγή κατά του βουλευτή.

Η κίνηση αυτή είχε εξοργίσει την κοινή γνώμη, που έβλεπε έναν άνθρωπο που κατά δική του ομολογία είχε λάβει "χορηγία"από την Γερμανική εταιρεία, όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά να κάνει και αγωγές στον βουλευτή της αντίστοιχης εξεταστικής, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η κίνηση θεωρήθηκε από τους ΑΝ.ΕΛ. εκφοβισμός ώστε ο Πάνος Καμμένος να σταματήσει να ασχολείται με τα "ορφανά εμβάσματα" που βρέθηκαν σε τράπεζες στην Ελβετία.

Ο κ. Καμμένος είχε προβεί στην εξής επίμαχη δήλωση:

"Δεν είναι δυνατόν η δικαιοσύνη να αποδέχεται ότι το μαύρο χρήμα μπήκε στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ, να μην ενεργοποιείται η κείμενη νομοθεσία και συγχρόνως ο Τσουκάτος να κυκλοφορεί ελεύθερος. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει άμεσα την κρατική επιχορήγηση όπως ορίζει ο νόμος. Αλλιώς έπρεπε ήδη να έχει μηνύσει τον Τσουκάτο".

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε την αγωγή Τσουκάτου ως αβάσιμη αλλά δικαίωσε τον βουλευτή με την φράση που οδηγεί την δικαιοσύνη στα ταμεία του " κινήματος":

"Οι ισχυρισμοί (Καμμένου) δεν αποδείχτηκαν ψευδείς… ειδικότερα όπως αποδείχθηκε από την απολογία Χριστοφοράκου στο Μόναχο ισχυρίστηκε πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν 1 εκ. Ευρώ που προορίζονταν για χρηματοδότηση κομμάτων…".

Και συνεχίζει:

"Αντίθετα, (ο Καμμένος) χωρίς να υπερβαίνει το απαιτούμενο από τις περιστάσεις μέτρο, καταδεικνύει (για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος) την συμμετοχή του ενάγοντος (Τσουκάτος) σε μία αδιαφανή διαδικασία χρηματοδότησης πολιτικού κόμματος από επιχειρηματία κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας".

Εφ’ όσον το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του Τσουκάτου και το δικαστήριο δέχεται την παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης κομμάτων, το άμεσο βήμα είναι οι ενέργειες της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου. Κοινώς την επιστροφή των εκατομμυρίων Ευρώ που έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ από την κρατική επιχορήγηση.

Ποσό που αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στα δημόσια ταμεία.

Δείτε την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

SHARE:

24Media Network