Αβραμόπουλος: Χαιρετίζω την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από τις ελληνικές αρχές

Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα των ελληνικών αρχών στα ελληνικά σύνορα εξέφρασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο κατά την επιστροφή του από την επίσημη επίσκεψή του στη Μάλτα για την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη περιοχή του Έβρου από τις ελληνικές αρχές, δήλωσε τα εξής:

«Χαιρετίζω την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης των 68 Σύριων και Ιορδανών μεταναστών από τις ελληνικές αρχές, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η επιτυχής αυτή επιχείρηση αναδεικνύει την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των ελληνικών αρχών στη διαχείριση των μεταναστευτικών πιέσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της Ελλάδας και άλλων κρατών μελών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των σοβαρών μεταναστευτικών προκλήσεων».

Θυμίζουμε πως δυνάμεις της ΕΜΑΚ συνέβαλαν στον απεγκλωβισμό 68 μεταναστών από τον ποταμό Έβρο το Σάββατο, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στη στεριά και τους δόθηκαν στεγνά ρούχα και τροφή. Ανάμεσα στους μετανάστες ήταν 14 γυναίκες και 7 μικρά παιδιά και βρέφη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν
SHARE: