Αβραμόπουλος: “Στρατευμένος στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη”

Αβραμόπουλος: “Στρατευμένος στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη”
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο 14ο τακτικό Συνέδριο της ΝΔ intime

Η ομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου από βήματος του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν σας κρύβω ότι είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι και πάλι εδώ, μαζί σας και κοντά σας, σε μία ιδιαίτερη συγκυρία για την πατρίδα μας, την κοινωνία και την παράταξή μας. Σε μία συγκυρία, όπου η Νέα Δημοκρατία, κάτω από την ηγεσία του προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει την ευθύνη να οδηγήσει την Ελλάδα με ασφάλεια, σιγουριά, ενότητα, στην επόμενη μέρα μίας γενικευμένης κρίσεως και παγκόσμιας ανησυχίας και αβεβαιότητας». Αυτό ανέφερε από βήματος του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, ο τ. επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«To φετινό μας Συνέδριο συμπίπτει με κοσμογονικές αλλαγές στη γειτονιά μας, στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παράνομη εισβολή του καθεστώτος Πούτιν στην Ουκρανία απειλεί τη μεταπολεμική αρχιτεκτονική ασφαλείας και ήδη έχει αλλάξει δραστικά τα παγκόσμια γεωπολιτικά δεδομένα. Καταπατεί κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, πυροδοτεί ανθρωπιστική κρίση και νέες προσφυγικές ροές, προκαλεί βαθειά ενεργειακή κρίση, με συνέπεια την έκρηξη των τιμών παγκοσμίως, ενώ δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα παρατεταμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Σε αυτήν τη σύγκρουση ανάμεσα στη δημοκρατία και τον αυταρχισμό, ανάμεσα στο δίκαιο και τη στρατιωτική ισχύ, ανάμεσα στην ωμή βία και τον διάλογο, ο πρωθυπουργός, με ξεκάθαρο, ευθύ και έντιμο τρόπο, έθεσε την Ελλάδα, από την πρώτη κιόλας στιγμή, στην πλευρά του δικαίου. Στην πλευρά της διεθνούς νομιμότητας και των ελεύθερων δημοκρατικών κοινωνιών και χωρών, με σκοπό να υπηρετηθεί η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα και το αναφαίρετο δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση και τα όνειρά τους», πρόσθεσε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, «αυτό που απαιτείται είναι η διασφάλιση της πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας στο μέλλον. Η Ελλάδα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα καταφέρνει, όπως κατάφερε την ταχύτερη αποκλιμάκωση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, από πολλές, μεγαλύτερες και ισχυρότερες χώρες. Και τούτο, γιατί η κυβέρνησή μας έδωσε προτεραιότητα στη στήριξη, πάνω από όλα, της μεσαίας τάξης και του κόσμου της εργασίας».

Αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης και υπογράμμισε πως «από το ξεκίνημά της η Νέα Δημοκρατία είχε ως κεντρική αναφορά και στόχο την επίτευξη εθνικής ενότητας, εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης και δεν απομακρύνεται από τη βασική της αυτή αρχή, ωστόσο οι προκλήσεις της νέας εποχής δεν σταματούν στην οικονομία και την κοινωνία».

Επίσης, μίλησε για τους γεωπολιτικούς κινδύνους που ελλοχεύουν και σημείωσε πως «μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Ελλάδα συμβάλλει, με τη σταθερότητά της και τον σταθεροποιητικό της ρόλο, στην ευρύτερη γειτονιά μας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνον.

Είναι σε θέση να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο όνομα της διεθνούς ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης, με ένα από τα ισχυρότερα και αποτελεσματικότερα αμυντικά συστήματα και με μία συγκροτημένη στρατηγική, η οποία, πέρα της βασικής της προτεραιότητας που είναι η διασφάλιση της εθνικής μας ακεραιότητας και της προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, είναι παρούσα και στην πρώτη γραμμή της συλλογικής πολιτικής ασφάλειας του ευρωατλαντικού συστήματος στο οποίο ανήκει. Και αυτόν τον ρόλο, της τον αναγνωρίζουν πλέον όλοι».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να αφυπνίζεται στη γειτονιά μας το βαθύ κράτος της γειτονικής Τουρκίας με αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Πολύ ορθά εμείς επιμένουμε σε έναν έντιμο, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, διάλογο με τους γείτονές μας, ενώ παράλληλα η χώρα μας θωρακίζεται και, διαθέτοντας ένα από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά αμυντικά συστήματα, χάρις στις θυσίες του ελληνικού λαού, μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι η Ελλάδα απειλείται, γιατί, όπως πολλές φορές έχω πει, όταν απειλείσαι φοβάσαι και όταν φοβάσαι, εκ των πραγμάτων ηττάσαι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυάται με τη συνετή πολιτική του την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας και παράλληλα με τις διεθνείς του πρωτοβουλίες και επαφές και με το κύρος που διαθέτει, ακυρώνει την επιθετικότητα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Συνάμα εγκαθιστά, παρά τις δυσκολίες, έναν δίαυλο συνεννόησης σε επίπεδο ηγεσιών, ο οποίος, όπως έχει αποδείξει η ιστορία, πολλές φορές έχει αποσοβήσει κινδύνους και έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση θετικού κλίματος.

Βάση γι’ αυτό, η έντιμη και ειλικρινής διπλωματία. Το κλειδί, ωστόσο, που θα ανοίξει την πόρτα σε μία καινούργια εποχή για ολόκληρη την περιοχή και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος και η επανένωση της Κύπρου».

Όπως επεσήμανε, η «κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη άνοιξε στην Ελλάδα έναν καινούργιο δρόμο, αυτόν της θεσμικής ανασυγκρότησης, οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής. Το κράτος ήρθε κοντά στους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους εμπιστεύθηκαν ξανά τους θεσμούς, το πολιτικό μας σύστημα και την ίδια την πολιτική. Η Ελλάδα ανέκτησε το κύρος της στο διεθνές και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με εθνική αυτοπεποίθηση, την οποία εγγυάται μία δυναμικά ανερχόμενη οικονομία, ένας διεθνής ρόλος κύρους, θεμελιωμένος σε στρατηγικές συνεργασίες και σταθερές φιλίες και με προσήλωσή μας στις ευρωπαϊκές αξίες και το διεθνές δίκαιο. Ανέδειξε ξανά το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό της ρόλο».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως «σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που διεξάγουμε, δηλώνω στρατευμένος κοντά και μαζί σας στην πρώτη γραμμή, όπως και τότε στο ξεκίνημα, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κοντά στην κάθε μια και στον καθένα από εσάς, που δίνετε τον καθημερινό δύσκολο αγώνα για μια Ελλάδα με τους Έλληνες ενωμένους. Μια Ελλάδα υπερήφανη, αξιοπρεπή, ισχυρή, ανθρώπινη, αξιοσέβαστη στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα