Αβραμόπουλος για Novartis: Σκευωρία χωρίς προηγούμενο

High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy and Vice-President of the European Commission Federica Mogherini and European Commissioner for Migration and Home affairs Dimitris Avramopoulos give a press conference  on the Commission's contribution to Malta Summit: Migration, Security, EU Information Systems in Brussels, Brussels on Jan. 25, 2017 /   ,              25 , 2017.
High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy and Vice-President of the European Commission Federica Mogherini and European Commissioner for Migration and Home affairs Dimitris Avramopoulos give a press conference  on the Commission's contribution to Malta Summit: Migration, Security, EU Information Systems in Brussels, Brussels on Jan. 25, 2017 / , 25 , 2017. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα το σύνολο της δικογραφίας και σημειώνει ότι θα ενημερώσει σχετικά τα όργανα της ΕΕ

Για «ατεκμηρίωτη» και «διάτρητη» δικογραφία κάνει λόγο, σε δήλωσή του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος για την υπόθεση της Novartis, που βλέπει, επιπλέον, προσπάθεια εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων.

Προειδοποιεί ότι ψευδομάρτυρες και ηθικοί αυτουργοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τακτική δικαιοσύνη και ζητά να χυθεί άπλετο φως.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει, τέλος, ότι θα προβεί σε πλήρη ενημέρωσης της Κομισιόν και των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου έχει ως εξής:

«Σήμερα έλαβα γνώση της ατεκμηρίωτης και διάτρητης δικογραφίας. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο, που σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να σταθεί. Μόνο νοσηρά μυαλά θα μπορούσαν να την εμπνευσθούν και να την επιχειρήσουν.

Ωστόσο δεν αρκούν οι χαρακτηρισμοί αυτοί. Θα ήταν αρκετοί εάν δεν υπήρχε συγχρόνως παραβίαση σοβαρών θεσμικών κανόνων λειτουργίας, στην προσπάθεια να θιγούν και να εξοντωθούν πολιτικοί αντίπαλοι.

Οι ψευδομάρτυρες, οι ηθικοί αυτουργοί και συναυτουργοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τακτική δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για σοβαρά αδικήματα, όχι μόνο κατά όσων σήμερα κατονομάζονται αλλά και κατά της ομαλής λειτουργίας της πολιτικής ζωής του τόπου.

Όλα και όλοι στο φως της δημοσιότητας άμεσα και το πλήρες κείμενο της δικογραφίας, ώστε να αποκαλυφθούν η σκευωρία και οι προθέσεις των σκευωρών.

Και αυτό, για να μην μείνει καμία αμφιβολία ότι μπορεί να πετύχει η απόπειρα υπονόμευσης του κράτους δικαίου.

Η πολιτική και η δικαστική καταδίκη όλων αυτών των ενεργειών και των εμπνευστών τους θα είναι συντριπτική και απόλυτη.

Από πλευράς μου, θα προβώ σε πλήρη τεκμηριωμένη και αναλυτική ενημέρωση του Προέδρου, των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Θεσμών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βλάχος: Δεν μπορεί να κατηγορείται ένας πρωθυπουργός επειδή κάποιος είδε ένα σκούρο αμάξι στο Μαξίμου

Υπόθεση Novartis: Μηνύσεις προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς

Υπόθεση Novartis: 6 ερωτήματα της ΝΔ προς την κυβέρνηση

ADVERTISING

SHARE: