Αυγή κατά Στουρνάρα: ‘Έκθετος’ δύο φορές για το email του συνεργάτη του

Αυγή κατά Στουρνάρα: ‘Έκθετος’ δύο φορές για το email του συνεργάτη του

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το email του συνεργάτη, περί έλλειψης αξιοπιστίας της κυβέρνησης. Αμφισβητείται η διάψευση της ΤτΕ

Να πλήξει την κυβέρνηση, στοχεύει, σύμφωνα με την Αυγή η διαρροή από συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα προς δημοσιογράφους, στο οποίο γίνεται λόγος για αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό κατά την εφημερίδα δείχνει ότι δεν μπορεί να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο, ενώ όπως αναφέρει, πολλοί βλέπουν στο πρόσωπό του αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας ονομάζει “Τρόικα Εσωτερικού”.

“Είναι γεγονός, ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παραμένει μία φορά έκθετος, μετά την αποκάλυψη για το email, που έφυγε από το γραφείο του, το οποίο περιέχει όλη την επιχειρηματολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ”, γράφει η εφημερίδα.

“Επίσης, είναι δύο φορές έκθετος, καθώς με μια λιτή ανακοίνωση έσπευσε να διαψεύσει το γεγονός, όταν ο ένας εκ των παραληπτών (σσ.δεν ήταν ο μοναδικός) ο γνωστός δημοσιογράφος Θανάσης Τσεκούρας, παραδέχτηκε δημόσια ότι έλαβε το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα, ενώ τη Δευτέρα η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε το εν λόγω email, αποκαλύπτοντας τα αρχικά (ΔΚ) του αποστολέα, ο οποίος φέρεται να εργάζεται στο Γραφείο Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος”, προσθέτει.

Άλλωστε και το site thetoc.gr στο οποίο εργάζεται ο κ. Τσεκούρας είχε δημοσιεύσει το περιεχόμενο του email.

Την Δευτέρα, η Έλλη Στάη έστειλε επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας να ανοιχτεί δημόσιος διάλογος για την αχειραγώγητη δημοσιογραφία, με αφορμή καταγγελίες που έγιναν κατά της ιστοσελίδας της.

Η διάψευση της Τράπεζας της Ελλάδος

Στην ανακοίνωση με την οποία διέψευσε τη διαρροή, η ΤτΕ αναφέρει ότι “αναφορικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, ή από το τμήμα επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα”.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης, αν ευσταθεί. Οι ίδιες πηγές είχαν καλέσει την ΤτΕ να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα