Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα προς διαφωνούντες: Δεν έχετε προτάσεις, κρύβεστε πίσω από την υπογραφή μου

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα προς διαφωνούντες: Δεν έχετε προτάσεις, κρύβεστε πίσω από την υπογραφή μου

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει το γάντι στους διαφωνούντες και καλεί όσους πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια IOU αντί για συντάξεις να μην κρύβονται πίσω από την υπογραφή του. Τι είπε σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του

Του βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε πρωινή σύσκεψη που είχε με συνεργάτες του.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε το γάντι στους διαφωνούντες στους οποίους καταλογίζει ότι κρύβονται πίσω από τη δική του υπογραφή σε έναν δύσκολο συμβιβασμό.

“Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής” είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού, όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε. Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα είναι καθοριστική και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τέσσερις άξονες στους οποίους θα πρέπει να πέσει το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής κατά το επόμενο διάστημα ως εξής:

– Καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,

– Προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα

– Προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων

-Προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.  

“Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας.

Ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό». Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα” κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα