Το πόρισμα για τα θαλασσοδάνεια και το ‘μπρος-πίσω’ με Στουρνάρα

Το πόρισμα για τα θαλασσοδάνεια και το ‘μπρος-πίσω’ με Στουρνάρα
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Το αρχικό προσχέδιο του πορίσματος της Εξεταστικής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ περιείχε αναφορά στον Γιάννη Στουρνάρα που τελικά κρίθηκε «μη επαρκώς τεκμηριωμένη». Τι θα λέει στη δική της πρόταση η ΝΔ.

Ευθύνες σε τραπεζικά στελέχη και ΜΜΕ επιρρίπτει το προσχέδιο πορίσματος της εξεταστικής, που διέρρευσε από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ από όπου όμως θα απουσιάζει τελικά αναφορά σε ενδεχόμενες ευθύνες του Γιάννη Στουρνάρα.

Στο προσχέδιο της πρότασης που δημοσιεύει ολόκληρο το NEWS247, γίνεται λόγος για κακουργηματικού χαρακτήρα ευθύνες τραπεζικών στελεχών και για πλημμελήματα από πλευράς ΜΜΕ.

Επίσης υπήρχε αναφορά σε κακουργηματική απιστία του πρώην υπουργού Οικονομικών και σημερινού διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο, αμέσως μετά τη διαρροή του προσχεδίου πορίσματος ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να «μαζέψει» την αναφορά σε «κακουργηματικές ευθύνες» Στουρνάρα λέγοντας ότι περιλαμβανόταν σε αρχικό προσχέδιο που δεν τεκμηριώθηκε επαρκώς και ενδέχεται να απαλειφθεί.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης με δήλωσή του στο ΑΠΕ ουσιαστικά ‘ακύρωσε’ τη συγκεκριμένη αναφορά και υπογράμμισε ότι το τελικό προσχέδιο δεν έχει κατατεθεί ακόμη στα κόμματα.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική Σπύρος Λάππας είπε επίσης: “”Το σχέδιο Πορίσματος που κυκλοφορεί και έχει αναφορές στον Γιάννη Στουρνάρα δεν είναι η τελική εισήγηση μας προς τα κόμματα”.

Καθώς επίσης δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε πρόσωπα, δεν υπάρχει και σκέψη για προανακριτική.

Οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις την Πέμπτη, με τη Νέα Δημοκρατία κατά πληροφορίες να ζητά να συμπεριληφθούν στο πόρισμα αναφορές στη δανειοδότηση της Αυγής, κάτι που προφανώς δε θα γίνει δεκτό από την πλειοψηφία.

Διαβάστε ολόκληρη την αρχική πρόταση πορίσματος της πλειοψηφίας:                    

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα