Χαλιλοπούλου: Μου προκαλεί θυμό ότι υπήρξαμε στο ίδιο κόμμα εγώ και ο Δαβάκης

Χαλιλοπούλου: Μου προκαλεί θυμό ότι υπήρξαμε στο ίδιο κόμμα εγώ και ο Δαβάκης

Η πολιτεύτρια της ΝΔ κατακεραύνωσε τις αντιλήψεις του γαλάζιου βουλευτή, ο οποίος είχε δηλώσει πως δεν θέλει τις ψήφους των "γύφτων". Η Χαλιλοπούλου υπενθύμισε πως όταν ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής το 2014 η παράταξη δεν είχε θεωρήσει προσβλητικές τις ψήφους που έφερε

Το θυμό και την οργή που ένιωσε ακούγοντας τις δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θανάση Δαβάκη πως απαγορεύει στους γύφτους να τον ψηφίσουν, περιέγραψε η Ρομά Χριστίνα Χαλιλοπούλου, η οποία έχει διατελέσει στέλεχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια ευρωβουλευτής.

"Με στενοχώρεσε αρκετά, μου προκάλεσε θυμό το γεγονός ότι υπήρξα σε ένα κόμμα, που αυτές μπορεί να είναι αντιλήψεις που ακόμη και σήμερα, ακόμη και το 2018, να υπάρχουν από πολιτικούς", είπε η κ.Χαλιλοπούλου στην ΕΡΤ, υπενθυμίζοντας τη δική της πορεία στο κόμμα της ΝΔ.

"Το 2004 όταν ζούσα στο εξωτερικό, δέχθηκα πρόταση από τον τότε πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή να κατέβω στην Ελλάδα και να βοηθήσω στη διαμόρφωση κοινωνικής πολιτικής για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που τότε ήταν μόνο οι Ελληνες Ρομά", ανέφερε. Υπενθύμισε επίσης ότι το 2014, επί Αντώνη Σαμαρά, ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και σχολίασε με πίκρα: "Τότε η παράταξη μου δε θεώρησε προσβλητικές αυτές τις ψήφους που έφερα".

Η κ.Χαλιλοπούλου εξήγησε ότι ακούγοντας τις δηλώσεις Δαβάκη αισθάνθηκε θυμό και οργή διότι όπως επισήμανε: "Οι Ελληνες τσιγγάνοι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αυτό έχει να κάνει με την ελάχιστη πολιτική βουληση που ενδεχομένως υπήρχε από προηγούμενες κυβερνήσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης και ένταξης τους στην ελληνική κοινωνία".

Απάντησε όμως και στην άποψη ότι οι ίδιοι οι Ρομά δεν θέλουν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Ανέφερε ότι υπάρχουν νομικά κενά που ακόμη και σήμερα τους ανθρωπους αυτούς τους εγκλωβίζουν στην εγκληματικότητα, καθώς υπάρχει όπως είπε μεγάλο πρόβλημα κοινωνικής ένταξης και επαγγελματικής αποκατάστασης "όταν αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να καθίσουν πίσω από ένα γραφείο, αλλά μπορούν μόνο να είναι ελεύθεεροι επαγγελματέις και να βγουν στη λαϊκή και να πωλουν την πραμάτεια τους είτε είναι πατάτες ή καρέκλες". Αναφέρθηκε δε στο διπλο ρατσισμό που έχει δεχθεί "ως τσιγγάνα και γυναίκα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προκλητικός βουλευτής ΝΔ: Απαγορεύω σε γύφτους να με ψηφίζουν

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή της ΝΔ

Ενόχληση Μητσοτάκη από τις δηλώσεις Δαβάκη

ΝΔ: Σαλμάς, Δαβάκης και ο επόμενος διαγράφεται

ADVERTISING

SHARE: