Χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολεμική συναυλία που τόσο πολέμησε το Μαξίμου

Χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ για την  αντιπολεμική συναυλία που τόσο πολέμησε το Μαξίμου
Ο Αλέξης Τσίπρας παρών στην συναυλία Ειρήνης χθές στα Προπύλαια Eurokinissi

Δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους στην Κουμουνδούρου για την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην αντιπολεμική εκδήλωση όπου παραβρέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ικανοποίηση επικρατεί από χθες το βράδυ στην Κουμουνδούρου εξαιτίας της παρουσίας χιλιάδων πολιτών στην συναυλία για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτιμάται εκτός από φιλειρηνική έκφραση και ως μία εμφατική απάντηση στις κατηγορίες που δέχθηκε η αντιπολεμική εκδήλωση, τις οποίες στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν εκπορευόμενες από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτά ενώ στην αξιωματική αντιπολίτευση διακρίνουν σημάδια που δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει αντίληψη της επικείμενης κατάρρευσής της.

«Να σταματήσει η επέμβαση στην Ουκρανία»

Στην συναυλία όπου συμμετείχαν δεκάδες καλλιτέχνες παραβρέθηκε με την οικογένειά του ο Αλέξη Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τον κόσμο ενώ επισκέφθηκε και τα παρασκήνια της εκδήλωσης όπου συνομίλησε με τους καλλιτέχνες που μετείχαν. Στην οργάνωση της συναυλίας άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί νωρίτερα το πρωί στην συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα σε πολίτες στην συναυλία για να σταματήσει ο Πόλεμος στην Ουκρανία Eurokinissi

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχθηκε η εκδήλωση επισήμανε πως «δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί κάποιους το ότι υπάρχει μια παρέμβαση και σημαντικότατοι καλλιτέχνες με πολύ μεγάλη διαδρομή». Σημείωσε ότι με την πρωτοβουλία τους αυτή «δεν δίνουν μόνο μια κραυγή αγωνίας για τον πόλεμο και μια απαίτηση παλλαϊκή και στην Ελλάδα όπως εκφράστηκε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να σταματήσει αυτό το κακό. Αλλά μαζεύουμε και χρήματα προκειμένου να δοθούν στους άμαχους, να δοθούν στους ανθρώπους που σήμερα ξενιτεύονται, γίνονται πρόσφυγες, στους ανθρώπους που βρίσκονται στα νοσοκομεία από αυτή την καταστροφή, την ανθρωπιστική καταστροφή που διεξάγεται».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε την εκδήλωση με τα αντιπολεμικά κινήματα των προηγούμενων χρόνων. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως οι πολίτες θα δώσουν το παρόν «όπως δώσαμε το παρόν στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στον πόλεμο στο Ιράκ, στον πόλεμο στο Αφγανιστάν». Όσον αφορά το μήνυμα της συναυλίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «η φρίκη του πολέμου νομίζω ότι πρέπει να μας αναγκάσει όλους να δώσουμε ένα μήνυμα: να σταματήσει αυτή η φρικαλεότητα, να σταματήσει η επέμβαση στην Ουκρανία, οι βομβαρδισμοί, οι σφαγές των αμάχων».

Περιοδεία Τσίπρα στην Πάτρα σήμερα

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Πάτρα. Το πρωί αναμένεται να επισκεφθεί γαλακτοκομική εργοστασιακή μονάδα της περιοχής ενώ στην συνέχεια θα περιοδεύσει στην αγορά της Πόλης με αφετηρία την Πλατεία Γεωργίου ενώ θα συνομιλήσει με νέους της περιοχής.

Καταρρέει η Ν.Δ

Στην αξιωματική αντιπολίτευση πάντως κάθε άλλο παρά απαρατήρητες πέρασαν οι δηλώσεις που έκανε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας από τις επικείμενες εκλογές. Είτε αυτές που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, είτε την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η αποτίμηση που κάνει η Κουμουνδούρου είναι πως ο πρωθυπουργός ανασκευάζει το βασικό κυβερνητικό αφήγημα που ήθελε ως μοναδικό στόχο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γεγονός που συσχετίζεται με την εντεινόμενη αίσθηση αποδοκιμασίας για την κυβέρνηση που γίνεται ολοένα και πιο εμφανής. Στον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» αυτή την εικόνα στις επαφές με τους πολίτες, όμως μοιάζει να ενισχύεται και από ευρήματα δημοσκοπήσεων που δείχνουν διαρκώς μειούμενα τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατία.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τυπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος «από το “αυτοδυναμία ή χάος” ο κ. Μητσοτάκης πέρασε στο «δεν είναι στόχος επί τούτου η αυτοδυναμία» και «ο λαός θα επιλέξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα ή δύο κόμματα». Όσο καταρρέει, τόσο θα απογυμνώνονται και τα επιχειρήματα και η στρατηγική του».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα