Χάος στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, διαπληκτισμοί επί μιάμιση ώρα

Χάος στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, διαπληκτισμοί επί μιάμιση ώρα
Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Ν. Δένδιας δεν άφησε τον αν. υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη να μιλήσει. «Αν το έκανα εγώ θα ντρεπόμουν για τον εαυτό μου» απάντησε ο κ. Χουλιαράκης. Μπακογιάννη: "η συζήτηση δεν θα αρχίσει που να χτυπιέστε !"

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίσσονται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου με  για την αξιολόγηση με συνεχείς αντιπαραθέσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και τη συζήτηση να μην έχει προχωρήσει παρά το γεγονός ότι συνεδρίαση έχει αρχίσει εδώ και περισσότερη από μιάμιση ώρα.

Οι βουλευτές της ΝΔ αλλά και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με πρώτον τον Νίκο Δένδια σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη με το επιχείρημα ότι δεν είχαν κατατεθεί τα παραρτήματα Β και Γ του νομοσχεδίου. Ο κ. Χουλιαράκης απάντησε ότι τα παραρτήματα κατατέθηκαν προ ολίγου ως νομοτεχνική βελτίωση αλλά οι βουλευτές της ΝΔ συνέχισαν να φωνάζουν υποστηρίζοντας ότι προσβλήθηκαν από την αναφορά του κ. Χουλιαράκη ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοια διαδικασία.

Μετά από συνεχείς φωνές και οχλαγωγία ο κ. Χουλιαράκης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την έδρα για να πάρουν το λόγο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια τόσο ο κ. Δένδιας όσο και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεδρίαση και ζήτησαν αναβολή. “Που να χτυπιέστε η συζήτηση δεν θα αρχίσει, αν δεν έρθουν τα παραρτήματα” είπε η Ντόρα Μπακογιάννη της ΝΔ απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.

Απαντώντας ο κ. Χουλιαράκης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μεταχειρίζεται παρόμοιες τακτικές με τη Χρυσή Αυγή που επιχείρησε νωρίτερα να παρακωλύσει τη διαδικασία. Ο κ. Χουλιαράκης απάντησε και στον κ. Δένδια λέγοντας. «Αν εγώ φώναζα παρενοχλώντας τον ομιλητή θα ντρεπόμουν για τον εαυτό μου» είπε ο κ. Χουλιαράκης και πρόσθεσε: «δεν σέβεστε το κοινοβούλιο κ. Δένδια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα