Χαρδαλιάς: Αν χρειαστεί, θα ξανακλείσει η Μύκονος

Χαρδαλιάς: Αν χρειαστεί, θα ξανακλείσει η Μύκονος
Μύκονος (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

"Δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ και κλαμπ 24 ώρες το 24ωρο" διεμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη

Με τοπικά μέτρα αντίστοιχα με εκείνα της Μυκόνου σε νησιά με συρροές του νέου κορονοϊού προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως εάν η κατάσταση ξεφύγει τα μέτρα θα είναι μονόδρομος.

“Εάν (…) δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Είναι κάτι που το απευχόμαστε, μέτρα σαν αυτά που πήραμε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στο νησί της Ίου, έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει ξεφύγει, ειδικά στις νέες ηλικίες, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελέγχους και όχι να λάβει περιοριστικά μέτρα.

“Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο ιός καλπάζει”, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, σχολιάζοντας δήλωση επιχειρηματία του νησιού πως η κατάσταση είναι καλή και όλοι εμβολιασμένοι, ενώ ζήτησε να γίνει αντιληπτό πως το θέμα δεν βρίσκεται στον γηγενή πληθυσμό των νησιών, καθώς η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε αυτά σχετίζεται με την εργασία σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες εφαρμόζουν τα μέτρα αλλά οι λίγοι που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα κάνουν τη διαφορά.

Για τη Μύκονο σχολίασε ότι έκλεισε μετά από 8 ημέρες καθώς οι νέες συρροές σταμάτησαν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει, μια εξέλιξη που απεύχεται η πολιτεία. Σχετικά με την αστυνόμευση ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ και κλαμπ 24 ώρες το 24ωρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα