Κορονοϊός-Χαρδαλιάς για τις επικρίσεις για το ύφος του: “Δεν είναι θέμα μαγκιάς, είναι ευθύνη”

Κορονοϊός-Χαρδαλιάς για τις επικρίσεις για το ύφος του: “Δεν είναι θέμα μαγκιάς, είναι ευθύνη”

Ο υφυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως "μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά".

Τις δικές του απαντήσεις για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί από κάποιους για το ύφος του έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Αναφερόμενος σε “κάποιους λίγους που μιλούν για αυστηρό ύφος”, είπε επικαλούμενος τον πρωθυπουργό ότι “είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς” και σημείωσε πως “την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε”.

“Θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε τους απερίσκεπτους”, πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως “δεν είναι ζήτημα μαγκιάς για κανέναν και δεν θα κάνω βήμα πίσω”.

“Ευγνωμονούμε τη συντριπτική πλειοψηφία, μαζί τους δίνουμε τη μάχη για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, την ίδια στιγμή θα είμαστε αυστηροί με όσους με τη στάση τους υπονομεύουν την προσπάθεια των πολλών. Δεν θα ανεχθούμε καμία ανεύθυνη στάση. Δεν είναι θέμα μαγκιάς, αλλά ζήτημα ευθύνης, να μην επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές” είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτουν με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες.

Προειδοποίησε τους “ελάχιστα σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτους που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους”.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως “μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version