Χαρίτσης: Ανικανότητα της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Χαρίτσης: Ανικανότητα της κυβέρνησης στο προσφυγικό
Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

Τα πύρα του Αλέξη Χαρίτση για τον τρόπο που διαχειρίζεται το προσφυγικό δέχθηκε η κυβέρνηση.

Για «ανικανότητα» να διαχειριστεί το προσφυγικό επικρίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, την κυβέρνηση και την κατηγορεί ότι «εξακολουθεί να εμπαίζει τις τοπικές κοινωνίες».

Σε σχόλιό του αναφέρει ειδικότερα: «Μια εβδομάδα μετά την απαράδεκτη απόπειρα να επιτάξουν εκτάσεις στα νησιά για τη δημιουργία κλειστών κέντρων-φυλακών, ευτελίζοντας μάλιστα το Κοινοβούλιο με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις των νησιωτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Χαρίτσης κάνει λόγο για «πρωτοφανή αμηχανία» του αρμόδιου υπουργού, καθώς όπως αναφέρει, «ανακοινώνει, κατόπιν εορτής βεβαίως, ότι θα συστήσει ομάδες εργασίας για να βρεθεί μια λύση στο χάος που οι ίδιοι δημιούργησαν».

Την ίδια στιγμή όμως, προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός «αποποιούμενος τις ευθύνες της κυβέρνησης, ζητάει προσχηματικά από τις τοπικές κοινωνίες να υποδείξουν εναλλακτικές λύσεις, εμμένοντας πάντα στο αδιέξοδο των κλειστών κέντρων».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι είναι ανίκανη να χειριστεί αποτελεσματικά το προσφυγικό» και τονίζει ότι «όσο δεν ακολουθεί τη λύση της αποσυμφόρησης των νησιών, το μπάχαλο θα συνεχίζεται, με απρόβλεπτες συνέπειες και για τις τοπικές κοινωνίες και για τους πρόσφυγες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version