Χαρίτσης: “Επιτυχία” Μητσοτάκη η τιμή του πετρελαίου κίνησης που ξεπερνά τη βενζίνη

Χαρίτσης: “Επιτυχία” Μητσοτάκη η τιμή του πετρελαίου κίνησης που ξεπερνά τη βενζίνη
Eurokinissi

Την άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα προτείνει ως μόνη λύση για την εκτόξευση των τιμών  ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του αρμόδιου τομεάρχη Αλέξη Χαρίτση.

«Η πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις και χαντακώνει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», τονίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωσή του.

Παραθέτοντας στοιχεία, σημειώνει ότι «ο πληθωρισμός στην χώρα μας για τον Σεπτέμβρη είχε την μεγαλύτερη αύξηση σε ολόκληρη την Ευρωζώνη», ενώ «οι νέες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης θα ξεπεράσουν το 10%». Ο Αλέξης Χαρίτσης επαναλαμβάνει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για άμεση μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και καταλήγει: «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή, με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Η πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις και χαντακώνει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Ο πληθωρισμός στην χώρα μας για τον Σεπτέμβρη είχε την μεγαλύτερη αύξηση σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Οι νέες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης θα ξεπεράσουν το 10%.

Ενώ οι τιμές του πετρελαίου κίνησης θα εκτοξευθούν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την -ούτως ή άλλως ανεπαρκή- επιδότησή τους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται την άμεση μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει η ίδια η Κομισιόν.

Οι εταιρίες διύλισης καταγράφουν πρωτοφανή υπερκέρδη, ενώ οι πολίτες πληρώνουν χρυσάφι τις επιλογές Μητσοτάκη.Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή, με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας. Για την προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.Για τη θωράκιση της χώρας από τον εφιάλτη της νέας οικονομικής κρίσης».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version