Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση επιχειρεί να στερήσει από τους μετανάστες το δικαίωμα της πολιτογράφησης”

Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση επιχειρεί να στερήσει από τους μετανάστες το δικαίωμα της πολιτογράφησης”
Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

Επίθεση του Αλέξη Χαρίτση προς την κυβέρνηση με αφορμή τις γραπτές εξετάσεις ιθαγένειας, οι οποίες αποτελούνται από ερωτήσεις "παπαγαλίας, που ακόμη και Έλληνες πολίτες δεν θα μπορούσαν να απαντήσουν", όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Θέτοντας δυσθεώρητα εμπόδια για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί αυτό που δεν τολμά να παραδεχθεί ευθέως. Να στερήσει από τους μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην χώρα μας για χρόνια, το δικαίωμα της πολιτογράφησης». Αυτό τονίζει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωση του με αφορμή τις γραπτές εξετάσεις ιθαγένειας.

Σημειώνει ότι στις σημερινές γραπτές εξετάσεις ιθαγένειας, τις πρώτες που διεξάγονται με το νέο σύστημα πολιτογράφησης, «οι ενδιαφερόμενοι δεν καλούνται να αποδείξουν πόσο καλά είναι ενταγμένοι στην χώρα μας. Αλλά να εξεταστούν σε ερωτήσεις παπαγαλίας, που ακόμη και Έλληνες πολίτες δεν θα μπορούσαν να απαντήσουν».

Επισημαίνει ότι «σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις που έθεσε η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, που ζητά ο αιτών ελληνική ιθαγένεια να μην έχει μείνει άνεργος ακόμα για 7 συνεχόμενα έτη, το δικαίωμα για αίτηση πολιτογράφησης γίνεται πια απαγορευτικό για την πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων». «Αυτό καταδεικνύει και το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις σημερινές εξετάσεις», σχολιάζει, τέλος, ο κ. Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα