Χατζηδάκης: Δεν θα έχουμε καθαρή έξοδο τον Αύγουστο

Ο αντιπροέδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης
Ο αντιπροέδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης EUROKINISSI

"Η Ελλάδα πρέπει να αναβαθμίσει την αμυντική της σχέση με τις ΗΠΑ και συγχρόνως να κρατήσει ανοιχτά όσο τον δυνατόν περισσότερα κανάλια με την Τουρκία", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

"Η συχνότητα των επεισοδίων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αλλά με ηρεμία, ψυχραιμία και όχι με στολές παραλλαγής και δηλώσεις", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα πρέπει να αναβαθμίσει την αμυντική της σχέση με τις ΗΠΑ και συγχρόνως να κρατήσει ανοιχτά όσο τον δυνατόν περισσότερα κανάλια με την Τουρκία, ενώ σημείωσε πως η ΝΔ δεν προσεγγίζει το θέμα ως κόμμα αλλά ως Ελλάδα, ωστόσο πρέπει και η κυβέρνηση να βλέπει έτσι το θέμα, κάτι που δεν κάνει.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση βρίσκεται σε παρατεταμένη αμηχανία και σύγχυση. "Ο πρωθυπουργός έχει μια κατεύθυνση, ο Πάνος Καμμένος έχει άλλη, αλλά και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις" συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο χρέος, είπε ότι τον Αύγουστο η χώρα δεν θα έχει καθαρή έξοδο και αυτό φαίνεται και από δηλώσεις του ίδιου το Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ υπογράμμισε ότι το 3ο μνημόνιο συνδέεται με το 4ο, όπως δείχνει η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων.

Τέλος, επισήμανε ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται ακόμη επενδύσεις γιατί η Ελλάδα δεν είναι μια κανονική ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς τα μόνα έσοδα είναι από τη φορολογία.

ADVERTISING

SHARE: