Χατζηδάκης: “Καρικατούρα” ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους

Χατζηδάκης: “Καρικατούρα” ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους
Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης Eurokinissi

"Η ΝΔ δεν είχε ενημέρωση πρωτύτερα για τη συμφωνία της πολιτείας με την εκκλησία" τόνισε ο αντιπρόεδρος του κόμματος στον News 24/7 στους 88,6.

«Απεδείχθη ότι έχουμε μη συμφωνία και ο διαχωρισμός είναι καρικατούρα αφού οι ιερείς δεν θα πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή αλλά από τον κρατικό υπολογισμό. Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Σκληρό Ροκ χ 2” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Έλλη Τριανταφύλλου σχετικά με τη συμφωνία Αλ. Τσίπρα – Ιερώνυμου για τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους.

«Η ΝΔ δεν είχε πρωτύτερα ενημέρωση για τη συμφωνία της πολιτείας με την εκκλησία» είπε σχετικά με τα δημοσιεύματα περί ενημέρωσης Ιερώνυμου στον Μητσοτάκη πριν την ανακοίνωση με τον Τσίπρα. «Η συμφωνία θα γίνει νούμερο στην επιθεώρηση» πρόσθεσε

Σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, επανέλαβε τη θέση της ΝΔ να κριθούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα. Εκτίμησε δε ότι ο Τσίπρας δεν συναινεί «γιατί ξέρει ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές».

Για τα όσα γράφονται περί της “καραμανλικής” πτέρυγας είπε: «Είμαστε όλοι μαζί στη ΝΔ και αγωνιζόμαστε για την επόμενη μέρα. Θέλουμε να δούμε τον Κυριάκο Πρωθυπουργό. Κάθε κόμμα έχει τη δική του πορεία. Εμείς κοιτάζουμε να τερματίσουμε πρώτοι.»

Για την υπόθεση Παναντωνίου και τον Κώστα Σημίτη είπε: Κανείς δεν είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης και όλοι έχουμε μια εικόνα για πολιτικούς. Παρά τη διαφθορά που όντως υπήρξε, προσωπικά για τον κ. Σημίτη κρίνω ότι δεν έχει θέσει κάποια ερωτηματικά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version