Δεν υπέγραψε ο Σαλμάς την πρόταση της ΝΔ για προανακριτική επιτροπή για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη

Δεν υπέγραψε ο Σαλμάς την πρόταση της ΝΔ για προανακριτική επιτροπή για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη
Συνέχιση της εξέτασης του Μάριου Σαλμά(φωτό) στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997- 2014, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Την υπογράφουν οι 74 βουλευτές της ΝΔ. Για ποια αδικήματα ζητούν τον έλεγχο της πρώην και νυν πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς την υπογραφή του πρώην υπουργού υγείας και ενός εκ των φερομένων ως εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Novartis Μάριου Σαλμά κατατέθηκε η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με την οποία ζητείται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.

Την γαλάζια πρόταση την υπογράφουν οι 74 βουλευτές της ΝΔ (απουσιάζει της κας Μάρκου που επισήμως σήμερα εντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις για την προσχώρησή της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Η ΝΔ ζητά τον έλεγχο των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην και νυν ηγεσία του υπουργείου υγείας) και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το αδίκημα της απιστίας με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, σχετικά με τη μη τιμολόγηση φαρκάκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news247 οι δύσκολες εδώ καιρό σχέσεις μεταξύ ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του Μάριου Σαλμά λόγω Novartis είχαν καταγραφεί και στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να απουσιάζει από την ομιλία του κ. Σαλμά κατά την προηγούμενη συζήτηση στη βουλή όπου εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για προανακριτική επιτροπή ενώ η ευνοϊκή στάση Καμμένου και οι θετικές αναφορές Κουρουμπλή στον κ. Σαλμά είχαν μπει στο μικροσκόπιο της ΝΔ.

Αναλυτικά η πρόταση της ΝΔ:

https://www.news247.gr/download/4551//843000/salmasypographi.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα