Χρηστίδης για ΚΑΣ: Οι αποφάσεις αλλάζουν για προσωπικό όφελος κάποιων

Χρηστίδης για ΚΑΣ: Οι αποφάσεις αλλάζουν για προσωπικό όφελος κάποιων
Ο Παύλος Χρηστίδης Eurokinissi

Αιχμές περί "προσωπικών οφελών" που αντικατοπτρίζονται, όπως είπε μέχρι και στις αποφάσεις του ΚΑΣ, άφησε κατά υπουργών ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6

“Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας αναφερόταν σε υπουργούς οι οποίοι για λόγους προσωπικού, πολιτικού οφέλους, δεν προχωράνε τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες χρειάζονται” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Παύλος Χρηστίδης, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως μάλιστα σχολίασε και μόνο οι αποφάσεις του ΚΑΣ οι οποίες αλλάζουν για το “προσωπικό, πολιτικό όφελος κάποιων, οι οποίοι έχουν μείνει κολλημένοι σε αριστερές εμμονές, δείχνουν ότι ορισμένοι είναι ανεπαρκείς και δεν έχουν βάλει μυαλό”.

Παράλληλα, ο κ. Χρηστίδης σχολίασε τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου κατά τον Φεβρουάριο και τόνισε ότι “τα οικονομικά δεδομένα δείχνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αντί να μειώνονται, έτσι ακριβώς όπως έχει δεσμευτεί αυτή η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, αυξήθηκαν”.

Όσον αφορά στη διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ σημείωσε πως “εμείς σεβόμαστε και ακούμε όλες τις θέσεις και προτάσεις των στελεχών και ειδικά στελεχών όπως ο Βενιζέλος, στο εσωτερικό μας, και ταυτόχρονα λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές”.

“Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι σε όλη τη συζήτηση η οποία έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά, όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Το πολιτικό κλίμα θα το φτιάξουμε εμείς, η συνταγματική αναθεώρηση έχει την πρόβλεψη να μην ολοκληρώνεται σε μια Βουλή και μετά τις εκλογές θα την ολοκληρώσουμε με διαφορετικούς όρους” συνέχισε.

Τέλος, αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε πως «οι τόνοι μπορεί να είναι υψηλοί αλλά έχουν γίνει και λάθη». «Για παράδειγμα», συνέχισε, «την πρώτη φορά που το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε δήλωση ότι τα Ίμια είναι τουρκικά, η απάντηση του δικού μας υπουργείου ήταν κάτι περί γεωγραφίας. Αυτοί δεν είναι οι σωστοί τόνοι, ανεξάρτητα αν είναι υψηλοί ή χαμηλοί, που κατά τη γνώμη μας δεν είναι τίποτα από τα δύο. Ο σωστός τόνος είναι να ξεκαθαρίσουμε από την πρώτη στιγμή το ότι το Αιγαίο είναι τα σύνορα της Ευρώπης, είναι τα δικά μας σύνορα και δεν σηκώνει αμφισβήτηση ή γκρίζες ζώνες».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα