Χρυσόγονος: Δεν ωφελούν οι άμεσες εκλογές

Χρυσόγονος: Δεν ωφελούν οι άμεσες εκλογές

Κατά της άμεσης προσφυγής στις κάλπες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. Τι δήλωσε αναλυτικά σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή, στον απόηχο της χτεσινής δεύτερης ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα μέτρα

Εναντίον της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Χρυσόγονος.

"Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι το σενάριο να πάμε άμεσα σε εκλογές δεν θα ωφελούσε καθόλου τον τόπο, έχουμε μπροστά μας μια διαπραγμάτευση, δεν έχουμε κλείσει τίποτα με τους δανειστές, δύσκολα νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε εκλογές τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη", τόνισε.

Επισήμανε ότι "συνταγματικά μια κυβέρνηση δεν χρειάζεται να υποστηρίζεται από 151 βουλευτές σε όλες τις ψηφοφορίες" και πολιτικά "θα μπορούσε να κάνει κανείς κάποιες χρονικές παραχωρήσεις, να πάνε πιο πίσω οι εκλογές ούτως ώστε προηγουμένως να έχουμε διασφαλίσει ότι τουλάχιστον δεν θα χρεοκοπήσουμε".

"Δεν βρισκόμαστε", είπε, "σε μια συνηθισμένη περίοδο, θα πρέπει να γίνουν κάποιες "εκπτώσεις" από όλους" ενώ ανέφερε ότι σαφώς αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί "για μια τετραετία αλλά το να γίνουν οι εκλογές χωρίς να έχει γίνει καμία συμφωνία είναι άκρως παρακινδυνευμένο".

Για την αρνητική ψήφο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "δεν είναι πειστική εάν δεν συνοδεύεται από αντιπρόταση και δυστυχώς στο σημείο που έχουμε φθάσει οι άλλες εναλλακτικές είναι ακόμα χειρότερες".

"Είναι φανερό ότι υπάρχει μέσα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μια διαφωνία αρχής που όσο περνάνε οι μέρες και οι ψηφοφορίες φαίνεται ολοένα και δυσκολότερο να γεφυρωθεί, άρα, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο της διάσπασης μέσα σε έναν ορίζοντα κάποιων μηνών", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, για τους δανειστές σημείωσε ότι "δεν έχουν υπομονή και το σχέδιό τους εν πολλοίς δεν στηρίζεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: