CSU: “Αγαπητή Άνγκελα, θα βάλουμε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι”

CSU: “Αγαπητή Άνγκελα, θα βάλουμε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι”

Η Μέρκελ ελπίζει να λάβει ώθηση για την επανεκλογή της από τις περιφερειακές εκλογές στη Βαυαρία

Οι κυβερνητικοί σύμμαχοι της Άνγκελα Μέρκελ ελπίζουν να κερδίσουν σχεδόν το 50% των ψήφων στις τοπικές εκλογές της πλούσιας Βαυαρίας την Κυριακή, βοηθώντας τη γερμανίδα καγκελάριο και τους συντηρητικούς, να κάνουν μια σαφή επίδειξη δύναμης, μόλις μια εβδομάδα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία.

Η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) – αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ – που κυβερνά το κρατίδιο της Βαυαρίας επί 56 χρόνια, θεωρείται ο «φυσικός κυβερνήτης» της περιοχής που δηλώνει υπερήφανη για την τοπική της οικονομία και τις παραδόσεις της.

«Αγαπητή Άνγκελα, θα βάλουμε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, θα πρέπει απλά να την κλωτσήσεις» ανέφερε ο ηγέτης του CSU Χόρστ Ζεεχόφερ. Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το CSU θα λάβει τουλάχιστον το 47% των ψήφων επιτρέποντας του να κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία στην περιφερειακή συνέλευση στο Μόναχο ενισχύοντας ταυτόχρονα τους συντηρητικούς σε εθνικό επίπεδο.

Ο συνδυασμός CDU και CSU κατέχει περίπου το 40% της εκλογικής επιρροής σε εθνικό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι αν κατακτήσουν αυτό το ποσοστό στις επερχόμενες εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου θα χρειαστούν έναν εταίρο για να σχηματίσουν κυβέρνηση, είτε πρόκειται για το FDP ή το SPD.

Στη Βαυαρία και στην εθνική κάτω βουλή, το FDP πάντως κινδυνεύει να μην καταλάβει το όριο του 5% για να κερδίσει έδρες στο κοινοβούλιο, αν και τα αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις έχουν εσχάτως βελτιωθεί.

Η Βαυαρία των 12,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στο σύνολο των 80,5 εκατομμυρίων της Γερμανίας, είναι το μοναδικό κρατίδιο που έχει το περιφερειακό του κόμμα – το CSU – στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο. Τα πρώτα exit polls από τις περιφερειακές εκλογές στη Βαυαρία, αναμένονται στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα (1600 GMT).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα