Deadline η 10η Οκτωβρίου για τον Ζάεφ-Απέρριψε το αίτημα του VMRO

Deadline η 10η Οκτωβρίου για τον Ζάεφ-Απέρριψε το αίτημα του VMRO
Ο Ζόραν Ζάεφ Eurokinissi

Ο Ζόραν Ζάεφ είναι αποφασισμένος να βρει την πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή για να "περάσει" τη συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί απέρριψε αίτημα του VMRO για κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Mε… συνοπτικές διαδικασίες απέρριψε την Πέμπτη ο Ζόραν Ζάεφ τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης του VMRO για διορισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα αναλάβει τα ηνία της ΠΓΔΜ για τις επόμενες 100 ημέρες για να διερευνήσει τυχόν παρατυπίες στο δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής.

“Οι απαιτήσεις αυτές είναι απολύτως απαράδεκτες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητήσουμε τέτοια πράγματα” είπε ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε δηλώσεις του την Πέμπτη.

“Τις επόμενες ημέρες” συνέχισε “θα έχουμε συνομιλίες με τους νομικούς του Κοινοβουλίου σε απολύτως νορμάλ κλίμα. Πιστεύω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα είτε στο τέλος της παρούσης εβδομάδας, είτε στις αρχές της επόμενης. Η 10η Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία έτσι ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Ελπίζω να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή”.

Ο Ζάεφ κατέληξε λέγοντας: “Δεν επιθυμώ εκλογές. Θέλω, αντίθετα, να ολοκληρώσω τη θητεία του για να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να μπουν σε εφαρμογή όλες οι μεταρρυθμίσεις. Με τον κ. Μικόσκι (επικεφαλής του VMRO) δεν έχω να πω κάτι. Στο παρελθόν δεχθήκαμε τις απαιτήσεις τους αλλά εν συνεχεία ούτε καν κάθισαν να συζητήσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα