Δεν δίνει παραίτηση, κάνει πίσω στο δημοψήφισμα

Δεν δίνει παραίτηση, κάνει πίσω στο δημοψήφισμα
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου, ενώ υπαναχώρησε στην απόφασή του για διενέργεια δημοψηφίσματος. Διαβάστε στο NEWS 247 τι είπε στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο

Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, πως το διακύβευμα είναι “ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα είχε τεθεί στο δημοψήφισμα, η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου”.

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, “αυτή ήταν η μόνη εναλλακτική λύση εφ΄όσον δεν υπήρχε ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Το δημοψήφισμα θα έδινε ισχυρή απάντηση σε όσους ήθελαν τη χώρα εκτός ευρώ”.

“Αντιθέτως, η απόρριψη των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών είτε μέσω της Βουλής είτε με τη μη εφαρμογή της συμφωνίας συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ”.

“Σηκώσαμε τεράστιο βάρος, για να σώσουμε την Ελλάδα. Είμαστε μέχρι σήμερα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά πάντα επιδιώκαμε ευρύτερη συνεργασία στη βάση κοινών στόχων και συγκλίσεων.

“Δεν μπαίνω σε αντιπολιτευτικές κορώνες”

“Χαιρετίζουμε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και την απόφασή της να στηρίξει στη Βουλή την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. “Δεν μπαίνω σε αντιπολιτευτικές κορώνες”, υπογράμμισε, τονίζοντας πως είναι το κυβερνών κόμμα είναι έτοιμο, να συζητήσει με την Αξιωματική Αντιπολίτευση “με σοβαρότητα και με βάση το εθνικό συμφέρον”.

Όπως είπε, θεώρησε σκόπιμο να προτείνει τον Ν. Αθανασάκη και τον Δ. Ρέππα, να μιλούν με τα αντίστοιχα πρόσωπα της ΝΔ.

“Ελπίζω σήμερα να είναι πράγματι μία ιστορική στιγμή και τα κόμματα να μπορέσουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους”, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά την ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε τους Ν. Κωνσταντόπουλο και Φ. Κουβέλη για υπηρεσιακούς πρωθυπουργούς.

Διαβάστε όσα συμβαίνουν από τη νέα πλατφόρμα live blogging του NEWS 247.

Βουλευτές ζητούν παραμονή του Παπανδρέου ως προέδρου της ΚΟ ΠΑΣΟΚ

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία των αντιπροέδρων της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη και Ροδούλας Ζήση και ερχόμενοι σε συνεννόηση με μεγάλο αριθμό βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, φέρονται να μετέφεραν στον πρωθυπουργό την πρότασή τους να παραμείνει πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός του κόμματος και να εγγυηθεί αυτός τις εξελίξεις.

Κατά τις ίδιες πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Παπανδρέου δεν θα μεταβεί στο ενδιάμεσο στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Κάρολο Παπούλια.

Μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, κατά τις ίδιες πηγές, θα μιλήσει κανονικά στην Ολομέλεια της Βουλής στη συνεχιζόμενη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα