Δένδιας από τα Σκόπια: Πλήρης η στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Δένδιας από τα Σκόπια: Πλήρης η στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
Δένδιας και Οσμάνι Eurokinissi

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ από τα Σκόπια τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει στον πειρασμό να απαντά στις προκλήσεις της Τουρκίας με τον ίδιο τρόπο.

Η Ελλάδα παραμένει ψύχραιμη απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στα Σκόπια.

«Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον πειρασμό να απαντάμε στις προκλήσεις που δεχόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Εμείς έχουμε μία θέση πολύ βασική: το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας απαιτούν από όλους τον σεβασμό. Αυτός είναι ο θεμελιώδης κανόνας της Συμμαχίας που ανήκουμε, του ΝΑΤΟ» σημείωσε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η Ελλάδα επιθυμεί και εργάζεται πυρετωδώς για την εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και πιστεύει ότι μοναδικός δρόμος για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι η σαφής και πλήρης υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Για την περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας ο Ελληνας ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αυτής, με τη γνωστή αιρεσιμότητα (των σχέσεων καλής γειτονίας και εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version