Δένδιας: Έκτακτο συνέδριο, που θα παραπέμψει εάν κρίνει σε εκλογή ηγετικής ομάδας

Δένδιας: Έκτακτο συνέδριο, που θα παραπέμψει εάν κρίνει σε εκλογή ηγετικής ομάδας
Policy Statements of the New Greek Government (Day 2), at the Parliament, in Athens, Feb.9, 2015 / ( 2), , , 9 , 2015 Nikos Libertas / SOOC

Ο βουλευτής Β' Αθηνών προκάλεσε το Σαμαρά να συγκαλέσει το ανώτατο όργανο της Ν.Δ απορρίπτοντας τα περί εθνικής συνδιάσκεψης με τη φράση “Μετά την ήττα ουδέν υποκατάστατο υπάρχει”

Η επανασύνδεση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με την κοινωνία και με την εν δυνάμει εκλογική του βάση, μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσα από μία ανοικτή συνεδριακή διαδικασία, υποστήριξε ο βουλευτής Β Αθηνών Νίκος Δένδιας, απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο κ.Δένδιας μάλιστα σημείωσε ότι το συνέδριο “θα μπορέσει να επαναδιατυπώσει τον ιδεολογικό της προσανατολισμό και να παραπέμψει – εάν κρίνει – στην ευρεία κοινωνία την εκλογή της ηγετικής ομάδας που θα διατυπώσει το νέο προγραμματικό λόγο στην κοινωνία.”

Προσέθεσε μάλιστα καυστικά: “Εάν δεν το πράξει, τότε στην επόμενη Βουλή δε θα απαιτείται να απασχολούμε την αίθουσα της Γερουσίας. Θα επαρκεί πολύ μικρότερη αίθουσα.”

Απευθύνθηκε δε προσωπικά στον κ.Σαμαρά, λέγοντας: “Εσείς κύριε Πρόεδρε, εκ του ρόλου σας, είναι απαραίτητο να αναλάβετε την πρωτοβουλία να προβείτε στη σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.”

Ο κ.Δένδιας μάλιστα υποστήριξε ότι: “Μετά την ήττα ουδέν υποκατάστατο υπάρχει. Τα περί Εθνικής Συνδιάσκεψης δεν έχουν έννοια. Η Εθνική Συνδιάσκεψη δεν προβλέπεται από το καταστατικό ως αυτοτελές όργανο του κόμματος και δεν έχει την παραμικρή αποφασιστική αρμοδιότητα”.

Ζήτησε μάλιστα το συνέδριο να είναι επανίδρυσης της παράταξης. “Οφείλουμε δε να επαναβεβαιώσουμε τα μέλη μας, διότι από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν συμβεί κατακλυσμιαίες αλλαγές. Επί τη βάσει αυτή, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε Συνέδριο Επανίδρυσης της παράταξης” είπε προσθέτοντας ότι: “Το συνέδριο ως το ανώτατο όργανο είναι το μόνο που την κρίσιμη ώρα έχει το εύρος και τη καταστατική νομιμοποίηση που απαιτείται για να πάρει αποφάσεις που αφορούν την επιβίωση ή μη της παράταξης.”

Ο κ.Δένδιας απάντησε και στον ισχυρισμό του κ.Σαμαρά ότι το συνέδριο θα προκαλούσε εσωστρέφεια λέγοντας: “Η πορεία προς μια Μεγάλη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να θεωρείται «εσωστρέφεια»”

Αναφερόμενος στα ιδεολογικά χαρακτηριστικά της Ν.Δ εξέφρασε την άποψη ότι ως προμετωπίδα οφείλει να έχει ένα μικρότερο και σύγχρονο Κράτος,να αποκαταστήσει ιδεολογικά την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και του επιχειρείν, καθώς και το σεβασμό στην ιδιοκτησία και να την προστατεύσει από την υπερφορολόγηση, η οποία συνιστά πραγματικά στοιχείο συνταγματικής απαλλοτρίωσης, και ότι οφείλει ακόμα να περιφρουρήσει το αγαθό της ασφάλειας

“Η πρώτη αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία επί Κυβέρνησης Σαμαρά προσέφερε στον τόπο. Κρατήσαμε την χώρα στο Ευρώ” είπε ο κ.Δένδιας ξεκινώντας την ομιλία του. “ Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου αποτέλεσε δεινή ήττα. Ακόμα κι αν πάρουμε σαν παραταξιακή αφετηρία το εκλογικό αποτέλεσμα του 2009, το οποίο σημειωτέον έγινε με πλατφόρμα περικοπών έναντι της υπόσχεσης “λεφτά υπάρχουν”, υπολειπόμεθα πολύ” προσέθεσε, απαντώντας έτσι στην άποψη του κ.Σαμαρά ότι η Ν.Δ έχασε μόνο μίαμιση μονάδα σε σχέση με το 2012.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα