Δένδιας για Χρυσή Αυγή: Μία εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να κατέβει στις εκλογές

Δένδιας για Χρυσή Αυγή: Μία εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να κατέβει στις εκλογές
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Εφόσον η Χρυσή Αυγή κριθεί από το δικαστήριο ως εγκληματική οργάνωση δεν θα μπορεί να κατεβεί στις εκλογές, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

Για την Χρυσή Αυγή, το επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω και το Σκοπιανό μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον Βασίλη Σκουρή, εάν η Χρυσή Αυγή κριθεί από τη Δικαιοσύνη εγκληματική οργάνωση, δεν θα μπορεί με την παρούσα μορφή να συμμετάσχει στις εκλογές, καθώς μία τέτοια απόφαση σημαίνει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για μια σειρά ατόμων.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο στη νήσο Ρω, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ το χαρακτήρισε “εξαιρετικά επικίνδυνο” και τόνισε πως η Τουρκία, ξεκινώντας από την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, τηρεί μία απαράδεκτη στάση, η οποία, ακόμη κι αν δεν το θέλει, θα οδηγήσει σε επεισόδιο.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας το ενδεχόμενο αυτό είναι πιθανό καθώς, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι διώξεις μεγάλου αριθμού μελών των ενόπλων δυνάμεων, έχουν αφήσει προσωπικό που δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία και μπορεί να συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα, οποιαδήποτε στιγμή.

Σε ό,τι αφορά στην απαιτούμενη εθνική συνεννόηση στα εθνικά ζητήματα, υπογράμμισε ότι στις περιπτώσεις αυτές την ευθύνη και την πρωτοβουλία έχει η κυβέρνηση και πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα προτάξει το κομματικό από το εθνικό συμφέρον και πως θα στηρίξει τον τόπο και την πατρίδα, εφόσον η κυβέρνηση είναι ειλικρινής.

Σχετικά με το Σκοπιανό, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση πριν τις διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να επικοινωνήσει με την αξιωματική αντιπολίτευση και τους πολιτικούς αρχηγούς και πως δεν μπορεί να επιτραπεί στην ΠΓΔΜ να θεωρεί κεκτημένο ό,τι είχε ειπωθεί στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, αφού, όπως είπε, ο κάθε ευφυής διαπραγματευτής οφείλει να ξεκινά από την αρχή.

Για το εάν η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την λύση της σύνθετης ονομασίας και για τη διχογνωμία που φαίνεται να υπάρχει στο κόμμα, είπε πως κριτήριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το εθνικό συμφέρον και επομένως σε κάθε θέμα τοποθετείται επί συγκεκριμένου. “Δεν υπάρχει κανείς ο οποίος -εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει- θα αρνηθεί.

Μιλώντας για ενδεχόμενη άνοδο της ακροδεξιάς ως απόρροια των εθνικών θεμάτων που βρίσκονται στην επικαιρότητα, ο κ. Δένδιας τόνισε πως γεγονότα, όπως η κρίση με την Τουρκία, εάν δεν υπάρχει παράλληλα απαξίωση μεταξύ των πολιτικών χώρων, δεν μπορούν να ενισχύσουν φασιστικά και ακραία κόμματα, καθώς οι απόψεις τος κινείται στα όρια της γελοιότητας.

Όπως τόνισε, αυτό που μπορεί να ενισχύσει την ακροδεξιά είναι “η συνολική απαξίωση του αξιακού συστήματος στο οποίο βασίζεται η Δημοκρατία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα