Δένδιας σε Νετανιάχου: Κίνδυνος για την περιοχή η τουρκική παραβατικότητα

Δένδιας σε Νετανιάχου: Κίνδυνος για την περιοχή η τουρκική παραβατικότητα

Συνομιλίες με τον πρωθυπουργός και τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ είχε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα

Τον κίνδυνο που αποτελεί η τουρκική παραβατικότητα για τις χώρες της περιοχής, όσον αφορά την ασφάλεια και τη σταθερότητα, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τις συναντήσεις που είχε στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Σε δήλωσή του μετά τις δύο συναντύσεις ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράληλλα κάνει λόγο για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο τους.

Από την πλευρά του, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε πως κατέστησε σαφές ότι το Ισραήλ λαμβάνει σοβαρά κάθε επιθετική δράση στην ανατολική Μεσόγειο, και ότι συμφωνήθηκε επέκταση των οικονομικών, τουριστικών και επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών.

Σχετικά με τη συνάντησή του με τον Νετανιάχου, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του, προσθέτοντας πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός από την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, στις εκτεταμένες συνομιλίες του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, αρχικά και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της χώρας τέθηκαν ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed, η διμερής οικονομική συνεργασία και οι ευκαιρίες που ανοίγονται σε διμερές αλλά και πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της περιοχής, επισημαίνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Επαφών συνέχεια για Δένδια

Επιστρέφοντας από το Ισραήλ και πριν μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο ο Νίκος Δένδιας συνεχίζει το απόγευμα της Πέμπτης το μπαράζ επικοινωνιών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν-ιβ Λε Ντριάν, στις 21.30.

Λίγο νωρίτερα, όπως γίνεται γνωστό, θα συνομιλήσει με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου ΣΕΥ όσο και του προσεχούς άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο στις 27-28 Αυγούστου.

Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον Εμιρατινό ομόλογό του, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Τέλος, θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Κρις βαν Χόλεν (Chris van Hollen) και Μπομπ Μενέντεζ (Bob Menendez), στις 19.15 και 20.30 αντίστοιχα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version