Δένδιας: Στις Βρυξέλλες για το ΣΕΥ τη Δευτέρα – Βαρώσια και Λευκορωσία στην ατζέντα

Δένδιας: Στις Βρυξέλλες για το ΣΕΥ τη Δευτέρα – Βαρώσια και Λευκορωσία στην ατζέντα
Νίκος Δένδιας ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στο τραπέζι του Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τεθούν το ζήτημα των Βαρωσίων, η κατάσταση στη Λευκορωσία, στην Αιθιοπία, καθώς και η κλιματική αλλαγή.

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο Δευτέρα 15 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών διοργανώνει πρωινό εργασίας εκ μέρους της προεδρίας της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την οποία ασκεί η χώρα μας, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν κράτη-μέλη της ΕΕ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Josep Borrell, οι συμμετέχοντες στην ανωτέρω Διαδικασία και η Γενική Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Συνεργασίας,Majlinda Bregu.

Κατόπιν, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων του οποίου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τα Δυτικά Βαλκάνια και την περιοχή του Σαχέλ.

Θα συζητηθεί ακόμα το ζήτημα των Βαρωσίων, η κατάσταση στη Λευκορωσία, στην Αιθιοπία, καθώς και η κλιματική αλλαγή.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην υπουργική Συνάντηση της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Τέλος, θα συμμετάσχει, από κοινού με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην κοινή υπουργική συνάντηση ΥΠΕΞ-ΥΠΑΜ ΕΕ με θέμα την εξέταση του σχεδίου κειμένου της «Στρατηγικής Πυξίδας/ Strategic Compass».

Το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επίσκεψη στη διεθνή έκθεση “Expo 2020 Dubai”, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο περίπτερο της Ελλάδας από το γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γιάννη Σμυρλή,

«Με κεντρικό σύνθημα ‘Η Ελλάδα του σήμερα, αύριο’, το περίπτερο αναδεικνύει το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας και το όραμα της χώρας για το αύριο», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα