Δένδιας: Στο Eurogroup δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες της κυβέρνησης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας EUROKINISSI

"Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup το επιχείρημα-'πυροτέχνημα'περί δήθεν 'καθαρής εξόδου' βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα" εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε αποκομίσει από τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup είναι ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι μεγάλες προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση για την ελάφρυνση του χρέους» εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Παρότι κάθε ελάφρυνση του χρέους είναι καλοδεχούμενη η κυβέρνηση ανάλωσε πολύτιμο διαπραγματευτικό κεφάλαιο, όλα αυτά τα χρόνια για το χρέος και μόνο υποβαθμίζοντας άλλα ζωτικής σημασίας θέματα, όπως μείωση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων τα οποία "πνίγουν" την πραγματική οικονομία», αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Δένδιας και υποστηρίζει ότι «μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup το επιχείρημα-"πυροτέχνημα" περί δήθεν "καθαρής εξόδου" βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα».

Μιλώντας για την πρόσφατη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η ίδια η συμφωνία, εκ των πραγμάτων, τελεί υπό το καθεστώς της αίρεσης για σημαντικό χρονικό διάστημα, ενώ η εφαρμογή της στην πράξη εξαρτάται, ουσιαστικά, από τη γειτονική χώρα και τις εκεί πολιτικές εξελίξεις», ενώ αναφερόμενος στα εσωτερικά της Ελλάδας εκτιμά ότι «εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε πρόσχημα λόγω των αδιεξόδων που η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει σε όλους τους τομείς».

Τέλος, ερωτηθείς «εάν η διεθνής προβολή και τα θετικά σχόλια που αποκόμισε ο πρωθυπουργός επιδράσουν θετικά στο εσωτερικό της χώρας», ο Νίκος Δένδιας σημειώνει: «Όσες κυβερνήσεις υπέκυψαν στον πειρασμό να γίνουν αρεστές μόνο και κυρίως στον εξωτερικό παράγοντα χωρίς να εμπνεύσουν τον ελληνικό λαό υπέστησαν συνέπειες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Το τρίτο μνημόνιο απέτυχε να μας βγάλει στις αγορές

Προ ημερησίας από τον Μητσοτάκη: Ο Τσίπρας έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια

ADVERTISING

SHARE: