Δευτερολογία Τσίπρα: Εμπόδιο στον εμβολιασμό η κυβερνητική αναξιοπιστία

Δευτερολογία Τσίπρα: Εμπόδιο στον εμβολιασμό η κυβερνητική αναξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKNISSI

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι τα σχολεία θα γίνουν χώρος επώασης του κορονοϊού, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ζήτησε απαντήσεις για την Cisco.

Το βασικό πρόβλημα για το οποίο δεν προχωρά ο εμβολιασμός είναι η αναξιοπιστία της κυβέρνησης επισήμανε στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας ενώ απάντησε και στα θέματα που έθεσε ο πρωθυπουργός για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία και τις απόψεις των ειδικών. Επί της ευκαιρίας κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση της Cisco.

«Θα δώσετε μια απάντηση για την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για την υπόθεση της Cisco» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην απόφαση κόλαφο της αρχής για την τακτική που ακολούθησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα προσωπικά δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών. Αναφερόμενος στα σχολεία επισήμανε ότι «έχετε αποφασίσει τα σχολεία να είναι χώροι που επωάζεται ο ιός» ενώ ζήτησε αντί για το μέτρο του 50+1 «να κλείνει το τμήμα για 3 μέρες και όλοι οι μαθητές να κάνουν τεστ μοριακό».

Όσον αφορά την κυβερνητική αξιοπιστία ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει δίπλα του ως υπουργό Υγείας τον Θανάση Πλεύρη που «ως βουλευτής είχε πεί ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν» και διατύπωσε «ανορθολογικές απόψεις ενάντια στον εμβολιασμό».

Συνολικά επισήμανε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «είστε αυτουργός αυτής της τραγωδίας που βιώνει η ελληνική κοινωνία» κυρίως για το «έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει. Αυτό είναι που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανοσίας που θα έπρεπε να χτίσουμε». Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «δεν μπορείς να έχει κλίμα εμπιστοσύνης όταν από την πρώτη στιγμή είστε εσείς ο ίδιος που δημιουργείτε κλίμα αναξιοπιστίας. Όταν είστε εσείς ο ίδιος που παραβιάζει τα μέτρα». Επίσης αναφέρθηκε στην εξεταστικής λέγοντας «κρύβετε τους υπουργούς σας για να μην έρθουν να καταθέσουν» τονίζοντας ότι κατασπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να χτίσει ένα καθεστώς στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα