Διαδοχή ΝΔ: Στις 2 Οκτωβρίου κλείνει ο κατάλογος των υποψηφίων προέδρων

Διαδοχή ΝΔ: Στις 2 Οκτωβρίου κλείνει ο κατάλογος των υποψηφίων προέδρων
Συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας 50 υπογραφές στήριξης μελών της κεντρικής πολιτικής επιτροπής. 5 Οκτωβρίου επικυρώνεται ο κατάλογος των υποψηφίων

Από αύριο μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων τους για την προεδρία της ΝΔ, οι ενδιαφερόμενοι με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να καταθέσουν 50 υπογραφές στήριξης των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή τις υπογραφές του 1/10 των αντιπροσώπων του προηγούμενου Συνεδρίου (περίπου 450 υπογραφές).

Στη συνέχεια και μέχρι τις 5 Οκτωβρίου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα εξετάσει τυχόν ενστάσεις και κωλύματα και θα αποφανθεί επί της εγκυρότητας των υποψηφιοτήτων.

Αμέσως μετά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα διευρυνθεί με τους αντιπροσώπους των υποψηφίων και αποφασίζεται η ημερομηνία και η ακριβής διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ.

Στο παρασκήνιο εν τω μεταξύ οι διεργασίες συνεχίζονται μεταξύ των κορυφαίων παικτών, υποψηφίων, ενδιαφερόμενων και βουλευτών.

Η συνάντηση που θα έχει απόψε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον Κώστα Καραμανλή -έστω κι αν επισήμως οι δύο πλευρές τη διαψεύδουν- θα κρίνει το ποιες και πόσες θα είναι οι υποψηφιότητες για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στην κούρσα, που τώρα ξεκινά, με μοναδικό επίσημα υποψήφιο μέχρι στιγμής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε νωρίτερα το πρωί να εκφράσει τη διαφωνία του με οποιαδήποτε αλλαγή της διαδικασίας εκλογής.

Την Τετάρτη το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ, ωστόσο και μετά το ραντεβού αυτό ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του ως προς τις τελικές αποφάσεις του.

Απέφυγε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σχετικά με κοινωνική δράση που διοργανώνει η Περιφέρεια, ο κ. Τζιτζικώστας κλήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

“Είμαστε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική δράση που θέλουμε οι πολίτες να την αγκαλιάσουν. Μην το επισκιάσουμε αυτό” είπε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα