Διαδοχή στη ΝΔ: Η συνάντηση Καραμανλή-Μεϊμαράκη, που θα κρίνει τις υποψηφιότητες

Διαδοχή στη ΝΔ: Η συνάντηση Καραμανλή-Μεϊμαράκη, που θα κρίνει τις υποψηφιότητες
SOOC

Ο υπηρεσιακός πλέον πρόεδρος της ΝΔ θα έχει επαφή και με το Σαμαρά. Όμως το τετ α τετ με Καραμανλή θα είναι καθοριστικό για τις εξελίξεις. Σήμερα ή αύριο δεν αποκλείεται μία ακόμη υποψηφιότητα

Η συνάντηση που θα έχει απόψε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον Κώστα Καραμανλή -έστω κι αν επισήμως οι δύο πλευρές τη διαψεύδουν- θα κρίνει το ποιες και πόσες θα είναι οι υποψηφιότητες για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στην κούρσα, που τώρα ξεκινά, με μοναδικό επίσημα υποψήφιο μέχρι στιγμής τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπηρεσιακός πλέον πρόεδρος της ΝΔ θα έχει επαφή και με τον Αντώνη Σαμαρά, όμως το τετ α τετ με τον κ.Καραμανλή θα είναι καθοριστικό για τις εξελίξεις, ενώ μέχρι αύριο δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μία ακόμη υποψηφιότητα.

Στην Παναγή Κυριακού φέρεται να προκάλεσε ενόχληση το γεγονός ότι ο κ.Μεϊμαράκης κινήθηκε χωρίς να έχει προηγουμένως συζητήσει την απόφαση του με κανέναν- για τον ίδιο λόγο άλλωστε φέρεται δυσαρεστημένο και το σαμαρικό στρατόπεδο.

Είναι γεγονός ότι πολλοί καραμανλικοί βουλευτές τάσσονται υπέρ του κ.Μεϊμαράκη. Υπάρχει όμως και προβληματισμός ειδικά μεταξύ των ΟΝΝΕδιτών και ΔΑΠιτών ότι σε ανοιχτή διαδικασία δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα.

Στο παρασκήνιο έχει συζητηθεί έντονα το ενδεχόμενο για μία ακόμη υποψηφιότητα από τη νέα γενιά, με τα ονόματα των Απόστολου Τζιτζικώστα, Όλγας Κεφαλογιάννη και Βασίλη Κικίλια να ακούγονται ως ερωτηματικό.

Ο πρώτος βέβαια έχει το “κώλυμα” πως δεν μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής μέχρι το 2019 και άρα δε θα μπορούσε ως πρόεδρος ή υποψήφιος πρωθυπουργός να μιλά στη Βουλή.

Κάτι που δεν αποτέλεσε στο παρελθόν εμπόδιο για τον Αλέξη Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ ή για το Δημήτρη Κουτσούμπα στο ΚΚΕ, αλλά θα ήταν ζήτημα για ένα κόμμα εξουσίας και δη αστικό όπως η ΝΔ, εκτός εάν άλλο έμπειρο στέλεχος αναλάμβανε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας κατά το γερμανικό μοντέλο. Ο κ.Τζιτζικώστας πάντως σημειώνει σε συνομιλητές του ότι δε βιάζεται και πως αυτή τη στιγμή η προσοχή του είναι στην περιφέρεια.

Η κ. Κεφαλογιάννη κρατά κλειστά τα χαρτιά της παρά τις δεδομένες φιλοδοξίες της, ενώ ο κ.Κικίλιας έχει να αντιμετωπίσει τον προβληματισμό εάν θα πάρει το ρίσκο να εμφανιστεί ως αουτσάιντερ της τελευταίας στιγμής.

Ο σαμαρικός Ανδρέας Κατσανιώτης μαζεύει πάντως σύμφωνα με πληροφορίες υπογραφές μελών της πολιτικής επιτροπής για να είναι υποψήφιος ο ίδιος.

Από την ομάδα Πούλιτζερ της γενιάς των 40άρηδων είχε ακουστεί στο παρελθόν ως σκέψη για υποψηφιότητα από τη νέα γενιά το όνομα του Γιώργου Παπανικολάου, ωστόσο η ομάδα αυτή δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα