Διαφοροποίηση Μητσοτάκη, σε γραμμή Μεϊμαράκη ο Δένδιας

Διαφοροποίηση Μητσοτάκη, σε γραμμή Μεϊμαράκη ο Δένδιας
Κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ χαρακτήρισε διασπασμένο κόμμα που ήδη έχει απωλέσει τη δεδηλωμένη το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης στη βοήθεια προς την κυβέρνηση, ενώ ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι η Ν.Δ κάνει το εθνικό της καθήκον, κάνονας λόγο για πολιτικές μόνο ευθύνες για το σχέδιο Βαρουφάκη

Διασπασμένο κόμμα, πού έχει ήδη απωλέσει τη δεδηλωμένη, χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης στη βοήθεια προς την κυβέρνηση και πως ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος ή να αναζητήσει άλλη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή ή να δρομολογήσει εκλογικές εξελίξεις. Και δήλωσε ότι ο ίδιος προκρίνει τη λύση σχηματισμού νέας κυβέρνησης, η οποία να μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Αν και ο πρόεδρος της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης χθες το βράδυ στον Ant1 επανέλαβε πως η κυβέρνησης εξακολουθεί και έχει τη δεδηλωμένη, ο κ.Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9,84 υποστήριξε: “Από την πρώτη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα έχει καταστεί σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διασπασμένο κόμμα και ότι έχει απωλέσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή κυβερνά με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η δεδηλωμένη των 162 βουλευτών πάνω στην οποία στηρίχθηκε ο κ. Τσίπρας σήμερα δεν υπάρχει.”

Ο κ.Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι: “Αυτή η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί επί μακρόν, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πλειοψηφίες δυο ταχυτήτων, μια που θα ψηφίζει μνημονιακούς νόμους και μια που θα ψηφίζει αριστερά νομοσχέδια.”

“Ορίσαμε μια ημερομηνία λήξης στη βοήθεια που παρέχουμε στην κυβέρνηση έτσι ώστε να υποχρεώσουμε τον πρωθυπουργό να  δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. Ή θα αναζητήσει άλλη πλειοψηφία από την ίδια Βουλή ή θα προκηρύξει εκλογές” δήλωσε και πρόσθεσε: “Προσωπικά προτιμώ την εναλλακτική της συγκρότησης μια άλλης κυβέρνησης με στελέχη αναγνωρισμένης αξίας που μπορούν να φέρουν εις πέρας την εφαρμογή του προγράμματος.”

Ούτε συγκυβερνουμε ούτε υποστηρίζουμε την κυβέρνηση

Σε γραμμή Μεϊμαράκη εν τω μεταξύ ο Νίκος Δένδιας δήλωσε στο Σκάι: “Εμείς στη Ν.Δ κάνουμε το εθνικό μας καθήκον απέναντι στη χώρα. Ούτε συγκυβερνούμε ούτε υποστηρίζουμε την κυβέρνηση.”

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι η Ν.Δ εισπράττει πολιτικό κόστος, “από αυτούς που δεν θέλουν να ψηφιστεί η συμφωνία μέχρι τους δικούς μας, αν θέλετε «ακραίους οπαδούς», που θα προτιμούσαν να έχουμε μία αδιάλλακτη στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, του τύπου «σας τα λέγαμε, τώρα λουστείτε τα»”. Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα τα «λουστεί» και η χώρα, επαναλαμβάνοντας ότι η Ν.Δ κάνει το εθνικό της καθήκον.

Ο κ.Δένδιας σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί στην ΕΕ που συστηματικά μας ωθούν εκτός της ενωμένης Ευρώπης και από την άλλη υπάρχουν κάποιοι «αφελείς» και στην Ελλάδα που απεργάζονταν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καν να έχουν βρει ενδιάμεση χρηματοδότηση.

“Δεν είμαι υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, αλλά με αυτά που έχουν αποκαλυφθεί για την έναρξη σχεδιασμού και την προπαρασκευή συγκεκριμένων ενεργειών έχει παραβιασθεί ο μισός Ποινικός Κώδικας, από ένα απλό πλημμέλημα μέχρι τη πράξη της έσχατης προδοσίας”, υποστήριξε.

Χαρακτήρισε κατανοητό το γεγονός ότι ο κ.Τσίπρας ζήτησε μελέτη, σημείωσε όμως ότι εδώ αποκαλύπτεται ότι υπήρχε συγκεκριμένος σχεδιασμός.

Ο κ.Δένδιας τόνισε όμως ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι υπήρξε πρόθεση απο τον πρωθυπουργό, αλλά ότι ο κ.Τσίπρας έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του κ. Βαρουφάκη, η οποία απέβη ολέθρια και σε θεσμικό και σε εθνικό επίπεδο.

“Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες . Αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες είναι έργο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της Βουλής να το διερευνήσει” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα