Διακόπηκε προσωρινά η συνεδρίαση στη Βουλή για τα ΜΜΕ. Πυρά από όλα τα κόμματα

Διακόπηκε προσωρινά η συνεδρίαση στη Βουλή για τα ΜΜΕ. Πυρά από όλα τα κόμματα
Debade and vote in Greek Parliament on the referendum that announced by Prime Minister Alexis Tsipras, Greek people on July 5 have to approve or reject the bailout proposal submitted by Greece's creditors, Athens, on 27 June, 2015 / , 5 , , 27 , 2015 Nikos Libertas / SOOC

Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για το επείγον ο Στάθης Παναγούλης του ΣΥΡΙΖΑ. Εξηγήσεις για τη διαδικασία-εξπρες έδωσε και ο Ν. Βούτσης. Δείτε LIVE EIKONA

Εν μέσω έντασης διακόπηκε η συνεδρίαση του νομοσχεδίου για τα Μέσα Ενημέρωσης καθώς σύσσωμα τα κόμματα  της αντιπολίτευσης αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την επείγουσα διαδικασίας συζήτησης που επέλεξε η κυβέρνηση.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν πήραν τον λόγο οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κάλεσαν επίμονα τον παριστάμενο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να εξηγήσει γιατί επέλεξε την εν λόγω διαδικασία. Πριν λάβει μάλιστα το λόγο ο κ. Παππάς αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης. «Είναι απαράδεκτη η διαδικασία Δεν ανήκω στους 10 σοφούς. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρώ» είπε και εξήλθε από την αίθουσα.

Το κλίμα φορτίστηκε περαιτέρω όταν πήρε, όμως, το λόγο ο υπουργός Επικρατείας και υποστήριξε ότι «κανείς δεν δικαιούται να δηλώνει έκπληκτος» αφού το νομοσχέδιο βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες σε διαβούλευση από την προηγούμενη κυβέρνηση. Οι φράσεις του κ. Παππά προκάλεσαν την έκρηξη βουλευτών όλων των πτερύγων όπως του Κώστας Τζαβάρα (ΝΔ), της Σοφίας Βούλτεψη (ΝΔ) , του Λευτέρη Αυγενάκη (ΝΔ) και της Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ). «Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με διακοπές !» είπε ο κ. Παππάς ενώ η προεδρεύουσα της επιτροπής Χαρά Καφαντάρη αδυνατούσε να επιβάλλει την τάξη. «Εδώ μένει να αποδειχθεί ποιος επιθυμεί το διάλογο. Και αν τα διαδικαστικά θέματα θα σταθούν αφορμή για την καταψήφιση…» είπε ο κ. Παππάς προκαλώντας νέες αντιδράσεις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Προ του κινδύνου εκτράχυνσης της κατάστασης η κυρία Καφαντάρη διέκοψε τη συζήτηση για ένα τέταρτο της ώρας.

Νωρίτερα ο Λευτέρης Αυγενάκης της ΝΔ είχε καλέσει επίμονα την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί διάλεξε την επείγουσα διαδικασία. «Η ΝΔ θέλει κανονική συζήτηση όχι ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» είπε ο βουλευτής της ΝΔ ενώ άλλοι βουλευτές του κόμματος απειλούσαν με αποχώρηση. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου του ΠΑΣΟΚ Παπαθεοδώρου υποστήριξε ότι η επείγουσα διαδικασία δημιουργεί «υποψίες» και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην συναινέσει λόγω της διαδικασίας. «Το νομοσχέδιο είναι υπερεπείγον. Θέλετε να ξεμπερδέψετε σε τρεις μέρες» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας. Ενστάσεις για το επείγον διατύπωσαν επίσης οι βουλευτές του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία παρέσχε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος ανέφερε ότι στη διάσκεψη των προέδρων διατυπώθηκε αίτημα να ολοκληρωθεί νωρίτερα η διαδικασία γιατί την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις εορτασμού της 28η Οκτωβρίου και πολλοί βουλευτές θέλουν να παραμείνουν στις περιφέρειές τους. Ανέφερε επίσης ότι επελέγη ως ημέρα ψήφισης το Σάββατο κατόπιν αιτήματος της ΝΔ γιατί ο πρόεδρός της Β. Μεϊμαράκης και πολλά άλλα στελέχη θα βρίσκονται την Παρασκευή στη Μαδρίτη για τη σύνοδο του ΕΛΚ. Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε επίσης ότι ζητήθηκε από την κυβέρνηση να μην «κρεμαστούν» τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τα Μέσα Ενημέρωσης. 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Β. Παναγούλης τόνισε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

AΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Αποχώρησα σήμερα το πρωί από τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις άδειες των καναλιών – τα οποία λυμαίνονται οι ολιγάρχες εδώ και 25 χρόνια- διαμαρτυρόμενος προς τον παριστάμενο Πρόεδρο της Βουλής και τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας. Ας εκληφθεί η ενέργειά μου αυτή, ως πρώτη κίνηση απέναντι σε μια αντίληψη νομοθεσίας… fast track, ακόμη και όταν πρόκειται για νομοσχέδιο που επιβάλλει κανόνες. Κανόνες όμως έχει και το Κοινοβούλιο…

Ακολουθεί η δήλωσή μου στην κοινοβουλευτική επιτροπή:

«Επειδή μόλις χθες το βράδυ στις 9 και τέταρτο ειδοποιηθήκαμε ότι σήμερα το πρωί στις 10 στην Επιτροπή θα αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο αριθμεί 342 σελίδες, και επειδή εγώ δεν ανήκω σε έναν από τους δέκα σοφούς του ασφαλιστικού, εις ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχωρώ από τη συζήτηση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα