Διακριτικές αποστάσεις Παρασκευόπουλου από Πολάκη για παραδικαστικό

Διακριτικές αποστάσεις Παρασκευόπουλου από Πολάκη για παραδικαστικό

«Όσα είπε δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα» ανέφερε και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη. Υπερασπίστηκε όμως το δικαίωμά του στην κριτική λέγοντας ότι και η ΝΔ κάνει «αντίστοιχη κριτική» στη Δικαιοσύνη

Διακριτικές αποστάσεις από τις δηλώσεις Πολάκη περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος πήρε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τη συντριπτική πλειονότητα των δικαστικών αλλά αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα του αν. υπουργού Υγείας στην κριτική.Την ίδια ώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Το υπουργείο και εγώ εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη και το επίπεδο της απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στην συντριπτική τους πλειονότητα» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος απαντώντας στον επερωτώντα βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη που άσκησε σκληρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι όσα είπε ο Π. Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. «Μου θυμίζει τον δάσκαλό μου στη Νομική, τον Ιωάννη Μανωλεδάκη, που έλεγε ότι η περιύβριση αρχής οφείλει να ελέγχεται νομικά όταν αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν δεν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα αποτελεί δήλωση χωρίς νόημα ή είναι μία θεσμική κριτική στην οποία οφείλεται κριτική με επιχειρηματολογία, για να το πω κομψά, γιατί ο καθηγητής Μανωλεδάκης το είχε πει με μεγαλύτερη οξύτητα» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ταυτόχρονα, όμως ο κ. Παρασκευόπουλος υπερασπίστηκε πλήρως το δικαίωμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην άσκηση κριτικής.  «Όσο απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη, τόσο απόλυτη είναι και η προσήλωσή μου στην ανάγκη παρρησίας», τόνισε ο Ν. Παρασκευόπουλος. Καταλόγισε μάλιστα αντιφάσεις στη ΝΔ λέγοντας ότι από τη μία πλευρά ζητεί παραίτηση Πολάκη και από την άλλη ασκεί και η ίδια «αντίστοιχη κριτική» για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η ΝΔ ζήτησε πάντως ευθέως από το βήμα της Βουλής την αποπομπή του κ. Πολάκη. «Είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμη κυβέρνηση με αναπληρωτή υπουργό Υγείας τον κ. Πολάκη;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης. Την αποπομπή του κ. Πολάκη ζήτησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές, σε ερώτηση για το “θέμα Πολάκη”, παρέπεμψαν στα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή.

ΝΔ σε Παρασκευόπουλο: καταδικάστε απερίφραστα τον Πολάκη

Οι αποστάσεις που πήρε ο κ. Παρασκευόπουλος από τον κ. Πολάκη στη Βουλή δεν ικανοποίησαν πάντως τη ΝΔ που κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταδικάσει απερίφραστα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. «Θα καταδικάσατε ή δεν θα καταδικάσετε κύριε υπουργέ Δικαιοσύνης την δήλωση Πολάκη;

Γιατί το ρήμα «καταδικάζω» δεν το βλέπω» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας και ισχυρίστηκε ότι αν δεν υπάρξει σαφής καταδίκη τότε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές. «Η δήλωση Πολάκη δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση  σαν απλό ατόπημα μια υπερχειλίζουσας προσωπικότητας ενός γραφικού υπουργού» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα