Διαψεύδει η Δούρου ότι ήταν υπάλληλος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Διαψεύδει η Δούρου ότι ήταν υπάλληλος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Θόρυβος έχει προκληθεί μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" για το ότι η Ρένα Δούρου διετέλεσε υπάλληλος του Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου από το 2001. Διαβάστε αναλυτικά τι απαντά η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσίευμα - πρόκληση προχωρά σήμερα Τρίτη (12/06) η εφημερίδα "Δημοκρατία" .

Με τον τίτλο "Τι κρύβει η Δούρου" και υπότιτλο "Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Άκη", η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ, όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια, ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η υποψήφια βουλευτής με την Αριστερά, Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε "με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών".

Και συνεχίζει: "Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το σάπιο πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;", αναρωτιέται ο συντάκτης της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

"Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Όπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του.

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει σύμβουλος εκδόσεων, αναφέρει η εφημερίδα και καταλήγει:

"Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία, δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο;", καταλήγει το δημοσίευμα.

Δείτε τι είχε δηλώσει στο NEWS 247 η Ρένα Δούρου, σε αποκλειστική συνέντευξή της.

Ρ. Δούρου: Κίτρινα δημοσιεύματα

"Δυστυχώς και η πολιτική το σύμπαν ολόκληρο είναι πλέον κίτρινα...τους υπουργούς δεν τους βάλαμε εμείς στις θέσεις τους, ούτε θα εργαζόμαστε σε έναν χώρο μόνο αν οι υπουργοί είναι της αρεσκείας μας. Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο, δεν είναι του Άκη Τζοχατζόπουλου ή του Γιάννου Παπαντωνίου αλλά άνηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας", δήλωσε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου στην εφημερίδα "Δημοκρατία" η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Και συνέχισε: "Έχω αποφασίσει να μην απαντώ σε τέτοιου είδους ανυπόστατα δημοσιεύματα, που τροφοδοτούν με ψεύδη τον ελληνικό λαό.

Γυρνώντας από τις σπουδές μου στο εξωτερικό έστειλα ένα βιογραφικό το 2001 και προσλήφθηκα αμέσως, χωρίς να έχω κάποιον να βοηθήσει ως είθισται... κάθισα σε αυτό δύο χρόνια και το το 2003 παραιτήθηκα.

Αυτά τα δύο χρόνια που δούλεψα ως αναλύτρια, δεν είχα δει ποτέ τους υπουργούς, αλλά γνώρισα πολύ σημαντικές προσωπικότητες και επιστήμονες που πέρασαν από εκεί συνεργαστήκαμε και έμαθα αρκετά πράγματα. Φτάνει με αυτά τα δημοσιεύματα πάει πολύ", κατέληξε.

SHARE: