Δεν παραιτείται από τον ΛΑΟΣ ο Καρατζαφέρης. “Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι”, το μήνυμά του

Δεν παραιτείται από τον ΛΑΟΣ ο Καρατζαφέρης. “Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι”, το μήνυμά του
Συνάντηση του πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργο Καρατζαφέρη, Δευτέρα 21 Μαΐου 2012. (EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) Eurokinissi

Διαβάστε τη δήλωση του Γ. Καρατζαφέρη και πώς αποκρούει τις φήμες περί επικείμενης παραίτησής του από την ηγεσία του ΛΑΟΣ

Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΛΑΟΣ ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όπως δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, βάζοντας τέλος στις φήμες περί επικείμενης παραίτησής του.

Μάλιστα σημείωσε ότι το θέμα αφορά προσωπική του υπόθεση και δεν έχει σχέση με το κόμμα. “Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι. Το όλο θέμα είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν αφορά το κόμμα. Αυτό εννοούσα με τη φράση μου στην ανακοίνωση που αφορά την “απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος”. Τέλος τονίζω και κάνω σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ηγεσία του κόμματος”, είναι η ολόκληρη δήλωσή του.

Να σημειωθεί ότι χτες, κύκλοι του Καρατζαφέρη τόνισαν στο NEWS 247 ότι τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται αυτή τη στιγμή. “Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ εμμένει στην αρχική του δήλωση επί του θέματος”, σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Το όνομα του Γιώργου Καρατζαφέρη εμπλέκεται σε υπόθεση εξοπλιστικών και συγκεκριμένα στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών έχει μπει προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων super puma από την Eurocopter, ύψους 64.000.000 ευρώ.

Τα ευρήματα και οι απαντήσεις των τραπεζών σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών έφεραν στο προσκήνιο και το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς φέρονται να διακινήθηκαν το Νοέμβριο του 2007, μέσω off shore εταιρείας, που του ανήκει, εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του ελληνικού Δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες οι εταιρίες KESTREL και MALWERN, συμφερόντων των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου.

Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στο νησί JERSEY -βρίσκεται στις ακτές της Νορμανδίας- η off shore MALWERN, με έδρα τον Παναμά, είχε πιστωθεί με εμβάσματα ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρίες COPSI SAL και MEDIFIN SAL που ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER, ο οποίος είναι ξένος υπήκοος.

Το μεγαλύτερο μέρος της μίζας, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο νησί GUERNSEY, στα στενά της Μάγχης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα