Διαψεύδει το περιβάλλον Λαφαζάνη το δημοσίευμα των Financial Times περί δραχμής

ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Για βραβείο μυθοπλασίας και ψεύδη κάνει λόγο ο κύκλος του πρώην υπουργού σχετικά με το δημοσίευμα της FT, που περιγράφει το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.

Διαψεύδουν κατηγορηματικά συνεργάτες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη δημοσίευμα των Financial Times για το δήθεν «σχέδιο Λαφαζάνη και "Αριστερής Πλατφόρμας" περί δραχμής».

«Σπανίως ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία, σεναριολογία και παρωχημένος αντικομμουνισμός συνυπάρχουν σε ένα και μόνο δημοσίευμα. Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης θα άξιζε η συμμετοχή του», υπογράμμισαν οι συνεργάτες του.

Το "χολιγουντιανό" σχέδιο κατάληψης του θησαυροφυλακίου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εν λόγω σχέδιο περιελάμβανε σύλληψη του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, άδειασμα του θησαυροφυλακίου της,  και προσφυγή για στήριξη στη Μόσχα.

Οι αρθρογράφοι επισημαίνουν την αίσθηση του χάους και των παρασκηνιακών κινήσεων που ελάμβαναν χώρα ενώ η Ελλάδα αντιμετώπιζε έξοδο από το κοινό νόμισμα πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές.

"Με τη συμφωνία να μην έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, τα γεγονότα αυτά υπενθυμίζουν την αποφασιστικότητα μιας μεγάλης μερίδας στελεχών του αριστερού κόμματος του κυρίου Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή και να αυξήσει τον κρατικό έλεγχο της οικονομίας" σημειώνουν.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Financial Times

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Financial Times: Το κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στη δραχμή

Ο διάδοχος της Λαγκάρντ δεν θα είναι Ευρωπαίος

SHARE: