Νέο ‘όχι’ της Διάσκεψης Προέδρων για ΕΣΡ

Νέο ‘όχι’ της Διάσκεψης Προέδρων για ΕΣΡ
ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το νέο ΕΣΡ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Αποσύρθηκε η υποψηφιότητα Βύρωνα Πολύδωρα λόγω της αρνητικής στάσης της αντιπολίτευσης. Απερρίφθη όμως και η αντιπρόταση Βούτση για Μορώνη. Προτάθηκε αρχικά ο Βασίλης Μουλόπουλος για αντιπρόεδρος και τελικά ο Νίκος Κιάος. Η ψηφοφορία απέβη όμως και πάλι άκαρπη, καθώς η ΝΔ ψήφισε "παρών". (Vid)

Σε μια ύστατη προσπάθεια για τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ προχώρησε ο Νίκος Βούτσης κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποσύροντας την πρόταση για την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και προτείνοντας εκ νέου τον Ροδόλφο Μορώνη για πρόεδρο του ΕΣΡ και τον Βασίλη Μουλόπουλο για αντιπρόεδρο. “Όχι” απάντησε η ΝΔ, με τον Νίκο Δένδια να σημειώνει ότι “δεν θα ψηφίσουμε καμία πρόταση”.

Ο κ. Βούτσης κατέθεσε την νέα πρότασή του μετά τις τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ξεκαθάρισαν ότι δεν στηρίζουν το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα για την θέση του Προέδρου.

«Και ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας μου εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα ήθελε να αποτελεί η υποψηφιότητά του την οριακή πρόταση μιας παρατάξεως. Από την πλευρά μου δεν θέτω σε ψηφοφορία την υποψηφιότητά του» είπε ο κ. Βούτσης εξηγώντας τους λόγους της απόσυρσης της υποψηφιότητας.

 Σε μια νέα προσπάθεια για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ ο κ. Βούτσης επανήλθε στο πρόσωπο του Ροδόλφου Μορώνη το οποίο δεν είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Ανέφερε επίσης ότι για τη θέση του αντιπροέδρου προτείνεται ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος. Επίσης προτείνεται για απλό μέλος του ΕΣΡ και ο δημοσιογράφος Νίκος Κιάος αφού χήρεψε μια θέση μετά την αποχώρηση του Βύρωνα Πολύδωρα.

Η ΝΔ εξέφρασε επιφυλάξεις μέσω του Νίκου Δένδια ο οποίος ζήτησε να αναβληθεί η ψηφοφορία για άλλη ημέρα. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε εποικοδομητική την πρόταση.

Η διάσκεψη των Προέδρων διακόπηκε για λίγα λεπτά προκειμένου να συσκεφτούν τα κόμματα επί της νέας πρότασης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία. Η ΝΔ δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει οποιαδήποτε πρόταση, ενώ τελικώς ο κ.Βούτσης πρότεινε για αντιπρόεδρο τον κ.Κιάο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν το εξής: 16 “ναι” , ένα “όχι”, έξι “παρών” και ένας απών. Επομένως η Διάσκεψη των Προέδρων δεν έκανε δεκτή την πρόταση καθώς το 16 δεν είναι τα τέσσερα πέμπτα του 24

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα