Διχάζει το εσωτερικό της ΝΔ η θεωρία των δύο άκρων

Διχάζει το εσωτερικό της ΝΔ η θεωρία των δύο άκρων

Κόντρες στη ΝΔ για τη θεωρία των "δύο άκρων" και τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετική γραμμή Κ. Μητσοτάκη - Α.Γεωργιάδη

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ η θεωρία των δύο άκρων.

Τη διαφωνία του για τις δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη εκφράζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τονίζει ότι δεν συμφωνεί με την προσέγγιση των δύο άκρων.

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που προσομοιάζει με εγκληματική οργάνωση και δεν εξισώνεται με κανένα άλλο κόμμα, είπε στον Βήμα 99,5.

“Η πολιτική βία μπορεί να εκπορεύεται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους» είπε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι “δεν εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή”.

“Στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παράσχει πολιτική κάλυψη σε δυνάμεις που κατέφευγαν σε πράξεις βίας. Σίγουρα από τότε έχει επέλθει πρόοδος” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να ενθαρρύνουν πράξεις βίας και ότι τώρα είναι ευκαιρία ο πολιτικός κόσμος να βρει έναν κοινό τόπο συνεννόησης.

Εκτός από τον Κ. Μητσοτάκη τη διαφωνία τους για τις δηλώσεις Λαζαρίδη έχουν εκφράσει η βουλευτής Επικρατείας, Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Π. Παυλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Καλαντζής και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος.

“Δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας οι δηλώσεις Λαζαρίδη” δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται “άκρο” το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα