Διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό 2019

Διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό 2019
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου Eurokinissi

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες καθώς και διαρκές συνέδριο του κόμματος περί τα τέλη του 2018 σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να προετοιμαστεί για την εκλογική χρονιά που ακολουθεί.

Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ περί τα τέλη του 2018 σχεδιάζει η κυβέρνηση ώστε να προετοιμαστεί για την εκλογική χρονιά που ακολουθεί με τέσσερις σημαντικές αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συνέδριο θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο με στόχο να οδηγήσει το κόμμα ενωμένο και συγχρόνως διευρυμένο στις εθνικές εκλογές, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Συγχρόνως το συνέδριο θα  επικυρώσει υποψηφιότητες για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες που θα σηματοδοτούν  το άνοιγμα του χώρου προς την σοσιαλδημοκρατία. Είναι ενδεικτική η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ψηφοδέλτια όπως αυτό του Γιάννη Μπουτάρη που συγκροτούν ένα ευρύτερο προοδευτικό μέτωπο.

Η προσπάθεια διεύρυνσης συντελείται συστηματικά το τελευταίο διάστημα κάτι που καταδεικνύει και η προγραμματισμένη για μεθαύριο (Τετάρτη) εκδήλωση της Κίνησης Μελών ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο ενός προγραμματικού διαλόγου για μία νέα προοδευτική, κοινωνική πλειοψηφία. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Αριστείδης Μπαλτάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αντώνης Ρουπακιώτης και Οδυσσέας Ντριβαλάς.

Στο μεταξύ αναμένεται τις επόμενες ημέρες συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα ενημερωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς για τις τελευταίες λεπτομέρειες στην πορεία προς την έξοδο από το Μνημόνιο αλλά και για τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με την πρωθυπουργική παρέμβαση στην φετινή ΔΕΘ. Είναι κοινό πλέον μυστικό πως ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης ως το καταλληλότερο γεγονός για να επιχειρήσει να γυρίσει την σελίδα για την χώρα περιγράφοντας το κοινωνικό στίγμα της κυβέρνησής του για την «επόμενη μέρα».

Το οικονομικό επιτελείο μετρά τα οικονομικά δεδομένα και με βάση το δημοσιονομικό περιθώριο στην ομιλία του πρωθυπουργού θα περιληφθεί ένα πακέτο κοινωνικών μέτρων για την στήριξη των πιο αδύναμων και όσων επλήγησαν περισσότερο τα χρόνια της κρίσης. Όλα αυτά θα επικυρωθούν νωρίτερα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα συνέλθει –εκτός απροόπτου- το διήμερο 28/29 Αυγούστου τόσο για να επικυρώσει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια όσο και για να εγκρίνει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες με επίκεντρο την πρωθυπουργική εμφάνιση στην ΔΕΘ.

Σε κυβερνητικό επίπεδο η έξοδος από το μνημόνιο θα δώσει εορταστικό τόνο στις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα οι οποίες θα είναι στοχευμένες και θα αποσκοπούν στο να σταλεί ένα μήνυμα για επερχόμενες διορθώσεις αδικιών  σε συνδυασμό με λελογισμένη δημοσιονομική διαχείριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα