Διεργασιών συνέχεια και ο φόβος της ΔΗΣΥ

Διεργασιών συνέχεια και ο φόβος της ΔΗΣΥ
Panhellenic conference of the Democratic Alliance, in SEF stadium, Athens, on July 2, 2017 / , , , 2 , 2017 Aggelos Barai / SOOC

Η διαδικασία για την εκλογή αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και ο «κίνδυνος» αυτή να υπερκαλυφθεί επικοινωνιακά από κάποια πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ή της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν τα βασικά θέματα συζήτησης στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η έλευση του Αυγούστου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση διακοπές για την Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς συνεχίζονται οι διεργασίες που θα οδηγήσουν στην εκλογή αρχηγού από την βάση της παράταξης, ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο. Αν και ο δρόμος προς τις κάλπες μοιάζει ομαλός, στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους υπάρχει ο φόβος μίας «προβοκάτσιας» που θα μπορούσε να σαμποτάρει την εκλογική διαδικασία.

Αν και το σενάριο του έξωθεν «σαμποτάζ» μοιάζει τραβηγμένο, πληροφορίες αναφέρουν πως συζητήθηκε κατά την χθεσινή συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και του Γιάννη Ραγκούση. Αν και δεν υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά, από το περιβάλλον του πρώην υπουργού αναφέρουν ότι ενδεχομένως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ -κυρίως- και τις Νέας Δημοκρατίας, θα υπάρξουν ενέργειες που θα έχουν ως στόχο να επισκιάσουν τη διαδικασία. Θέλοντας προφανώς να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, έσπευσαν να καταστήσουν σαφές πως τίποτα δεν θα σταματήσει την πορεία προς τον νέο φορέα.

Πάντως τόσο η Χαριλάου Τρικούπη, όσο και η πλευρά του Γ. Ραγκούση, δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, επικρατεί ικανοποίηση για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία του Νίκου Αλιβιζάτου, η παρουσία του οποίου αποτελεί εγγύηση για μια «δίκαιη για όλους τους υποψηφίας προεκλογική περίοδο».

Ενόχληση για Διαμαντοπούλου

Την ίδια στιγμή, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη εξέφρασαν την έκπληξη τους, αλλά και την ενόχληση τους για τις δηλώσεις που έκανε χθες στο Ραδιόφωνο 24/7 η Άννα Διαμαντοπούλου, μέσω τον οποίων έριξε γέφυρες προς την πλευρά του Ποταμιού και του Ευάγγελου Βενιζέλου, κλείνοντας επί της ουσίας την πόρτα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η έκπληξη δεν αφορά τις δηλώσεις αυτές καθ’ αυτές τις πρώην Επιτρόπου, αλλά το γεγονός πως ερμηνεύτηκαν από ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως προσπάθεια της κας Διαμαντοπούλου να εκφράσει τους Στ. Θεοδωράκη και Ευ. Βενιζέλο, πριν τοποθετηθούν επίσημα οι ίδιοι απέναντι στην πρόκληση της ΔΗΣΥ.

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα