Δημιουργική ασάφεια ακόμα και την τελευταία στιγμή. Η κυβέρνηση διαψεύδει το ‘ναι σε όλα’

Δημιουργική ασάφεια ακόμα και την τελευταία στιγμή. Η κυβέρνηση διαψεύδει το ‘ναι σε όλα’
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουνίου 2015. Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης οι οποίοι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό τις αποφάσεις της ΕΚΤ και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Ευρωκίνηση

Διευκρινίσεις για την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα και τους όρους μιας συμφωνίας κάνουν πηγές του Μαξίμου που μιλούν για μια νέα πρόταση με σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των θεσμών.

“Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε χθες στους θεσμούς νέα πρόταση που συνοδευόταν από επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα” σημειώνουν κύκλοι της κυβέρνησης και συμπληρώνουν πως δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Αθήνα αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση των θεσμών δεν ευσταθούν.

Όπως λένε “η Ελληνική Κυβέρνηση κατέθεσε νέα πρόταση με σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των θεσμών, όπως άλλωστε έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας”.

Η νέα συμφωνία της Αθήνας, φαίνεται όπως λένε από το Μαξίμου να ζητά “συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του ESM , ώστε να καταστεί βιώσιμο  το χρέος καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική”.

Κύκλοι του Μαξίμου σημειώνουν για τις διαφορές της νέας πρότασης:

– Διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.

– Αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

– Το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις θα ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015.

– Δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το ψωμί και τις Κυριακές.

– Δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Τέλος, από την κυβέρνηση μιλούν για σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΠΩΣ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα