Προβάδισμα 3,8 στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Δεύτερη ημέρα της συζήτησης των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" (Παράλληλο Πρόγραμμα), το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Δεύτερη ημέρα της συζήτησης των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" (Παράλληλο Πρόγραμμα), το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την κυβέρνηση, τους χειρισμούς της στο προσφυγικό και το μέλλον της χώρας

Το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κρατάει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,1% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 3,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%.

Το 38% των ερωτηθέντων προκρίνει τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή, το 21% επιθυμεί εκλογές, ενώ το 22% στηρίζουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 81% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το «ηθικό πλεονέκτημα», ενώ στα "Τάρταρα" οδεύει η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς το 71% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται πλέον, έναντι 16%, όσο και προς την απόδοση συνολικά της κυβέρνησης, καθότι το 84% την επικρίνει, έναντι 9%.

Το 67% θεωρεί λανθασμένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, έναντι 20%, ενώ το 85% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω αντοχή για νέους φόρους και περικοπές συντάξεων.

Στην ερώτηση για το πως θα χειριζόταν τα προβλήματα μία κυβέρνηση της ΝΔ, το 34% απαντά κατά τον ίδιο τρόπο, το 25% καλύτερα και το 22% χειρότερα.

Το 72% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για την κατάσταση της χώρας το επόμενο εξάμηνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοσκοπήσεις, Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network