Συνήγορος Τσουκάτου: Σαθρό το κατηγορητήριο – Ο Σημίτης δεν ασχολήθηκε με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Συνήγορος Τσουκάτου: Σαθρό το κατηγορητήριο – Ο Σημίτης δεν ασχολήθηκε με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ
Ο Θεόδωρος Τσουκάτος σε στιγμιότυπο κατά την άφιξή του στο γραφείο του ανακριτή Eurokinissi

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Θεόδωρου Τσουκάτου, ο Διονύσης Γκούσκος μίλησε στον News 24/7 στους 88, 6 και ήταν "ποταμός". Μίλησε για τον Θεόδωρο Τουκάτο, την πρόταση αθώωσής του, τα επιπλέον 12 δισ. δρχ που δαπανήθηκαν το 2000, τον Κώστα Σημίτη, αλλά και το πως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα.

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στον News 24/7 στους 88,6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο παραχώρησε ο συνήγορος του Θεόδωρου Τσουκάτου. Ο κ. Δ.Γκούσκος μίλησε για όλα. Για τον πρώην “στρατηγό” του ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Σημίτη, το μαύρο χρήμα των κομμάτων, τα προεκλογικά και παραπάνω 12 δισ. δρχ που χάλασε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000 και το πολιτικό σύστημα. Όπως είπε σχετικά με την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως “το κατηγορητήριο ήταν σαθρό και η εισαγγελεύς δέχθηκε οτι δεν ευσταθεί. Δεν αποδείχθηκε τίποτα γι αυτό πρέπει να απαλλαγεί”.

Ως προς το μέγα ερώτημα “τελικά που πήγαν τα λεφτά” για το οποίο ερωτήθηκε με επιμονή υπογράμμισε: “Το κατηγορητήριο δεν αναφερόταν στο που πήγαν τα χρήματα. Δεν ειναι υποχρεωμένο το δικαστήριο, ούτε η εισαγγελεύς σύμφωνα με την δικονομία να πούνε και που πήγαν τα χρήματα” και συμπλήρωσε: “Όταν οι ίδιοι οι ταμίες επιβεβαιώνουν, τότε έχουμε μια τάση να κρυβόμαστε κάτω απο την άμμο. Όχι όλοι και αυτά θα απαντηθούν όπως πρέπει αλλά το μείζον είναι αυτή τη στιγμή ότι ένας άνθρωπος, γιατι πέραν του γενικότερου υπάρχει και ένας άνθρωπος ο οποίος 10 χρόνια ειναι επι ξύλου κρεμάμενος, εχει μπει στο στόχαστρο τρομοκρατικών οργανώσεων, εχει απαξιωθεί, έχει κινδυνεύσει, έχει δυσφημιστεί γιατι νόμιζε ότι υπηρετεί κάτι, κακώς, κάκιστα. Αλλά αυτό ήταν το πολιτικό σύστημα της εποχής. Έχει αλλάξει σήμερα κύριε Κοτρώτσε; Έχω πάρα πολλές αμφιβολίες και διαφορετικές πληροφορίες περι του αν έχει αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Η μόνη προοπτική να αλλάξει είναι να αποδεχθούν όλοι την αλήθεια”.

Για τον Κώστα Σημίτη απάντησε σχετικά ότι “υπήρξε ένας έντιμος και ικανός πρωθυπουργός και όλοι στο ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο ο Τσουκάτος έχουν πει ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ”, ενώ για τον κ. Θ.Τσουκάτο κατέληξε λέγοντας:  “Απολογούμενος και κάνοντας την αυτοκριτική του είπε ότι δεν νιώθει διόλου ότι έκανε κάτι σωστό. Η πράξη του ήταν πέρα για πέρα λαθεμένη. Χρόνια πριν δεν θα διανοείτο ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Θα κάνει πολύ καιρό να συνέλθει από αυτή την περιπέτεια. Είπε δε αυτοκρινόμενος στο δικαστήριο ότι “λυπάμαι διότι δεν είχα το θάρρος την κατάλληλη στιγμή να συγκρουστώ και να πω οχι””.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Κάνατε μια πρώτη δήλωση νομίζω στο δικαστήριο που είπατε ότι η πρόταση της εισαγγελέως περι αθώωσης του Θόδωρου Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της ειναι μια πρώτη δικαίωση της δικαιοσύνης και της λογικής. Γιατι λέτε ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της;

Μετράει το συμπέρασμα ο καταληκτικός συλλογισμός, και ο καταληκτικός συλλογισμός ο οποίος εχει και πρακτική αξία και αξία ζωής για τον κατηγορούμενο, είναι το κύριο, τώρα το δευτερεύον που ειναι το σκεπτικό, το σκεπτικό που έπασχε σε ορισμένα σημεία χωρις αυτό να σημαίνει οτι στην κεντρική του ιδέα δεν ηταν σωστό, δηλαδή για να σας το εξηγήσω απο την πλευρά την δική μας τη νομική, είναι υποχρεωμένο το δικαστήριο να σταθεί όπως και η εισαγγελεύς στο αν η κατηγορία που έχει να δικάσει αποδείχτηκε η όχι. Εαν η κατηγορία δεν αποδειχθεί, είναι υποχρεωμένος να οδηγηθεί σε απαλλαγή. Αρα λοιπόν η εισαγελεύς δεχόμενη οτι η κατηγορία που βάραινε 10 χρόνια τον Τσουκάτο και ότι ήταν ότι τάχα μεσολάβησε μεταξύ Siemens και κάποιων στελεχών του ΟΤΕ προκειμένου ο ίδιος με χρηματα της Siemens να τους δωροδοκήσει διοτι τάχα η Siemens δεν τους γνώριζε αυτούς η δεν είχε πρόσβαση σε αυτούς, αυτό λοιπόν το σαθρό κατηγορητήριο και η εισαγγελεύς δέχθηκε οτι δεν ευσταθεί, δεν αποδείχθηκε γι αυτό πρέπει να απαλλαγεί.

Αυτός λοιπόν ο κεντρικός συλλογισμός ήταν σωστός. Τωρα ως προς ορισμένα άλλα σημεία της τα οποία θα μου επιτρέψετε να τα απαντήσω θεσμικά στο δικαστήριο όπως λόγου χάρη ότι δεν ξέρουμε που τελικά πήγαν τα χρήματα, αυτά είναι για να είναι και η πίτα και ο σκύλος. Αλλά αυτά θα τα εξηγήσουμε την ώρα που πρέπει.

Νομίζω απο μόνος σας με βάλατε στο κυρίως πιάτο, δηλαδή και το έλεγα ως σχόλιο στην εισαγωγή της εκπομπής. Δηλαδή αυτή η πρόταση, η οποία είναι βεβαίως πρόταση απαλλακτική και πολύ θετική για τον Θόδωρο Τσουκάτο δεν απαντά στο μείζον ερώτημα. Που πήγε το 1 εκ μάρκα που ο ίδιος ο πελάτης σας έχει ομολογήσει ότι όντως το πήρε αλλά όχι για να το πάει σε στελέχη του ΟΤΕ οι οποίοι δήθεν δεν γνωριζόντουσαν με τον Χριστοφοράκο και τους άλλους αλλά για να το πάει στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Και αν θυμάμαι καλά και διαψεύστε με, οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ ο κύριος Αυγερινός και άλλα στελέχη είχαν επιβεβαιώσει τον πελάτη σας ότι παρέλαβαν αυτά τα χρήματα.

Κατέθεσαν ενόρκως το ίδιο οι δύο ταμίες του ΠΑΣΟΚ.

Άρα η κυρία Σκεπαρνιά γνωρίζει κατά ομολογία και δημόσια μάλιστα και προς τιμήν του θα πω εγώ, και αναλαμβάνω την ευθύνη αυτού που λέω του Θόδωρου Τσουκάτου ότι πήρε ένα εκατομμύριο απο τη Siemens ως προεκλογική χορηγία και το πήγε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ και αυτο επιβεβαιώνεται απο τους ταμίες του ΠΑΣΟΚ αυτό στη δίκη δεν ελήφθη υπόψιν γιατι δεν περιλαμβανόταν στην κατηγορία. Σωστά τα λέω;

Σε μεγάλο βαθμό. Να σας εξηγήσω πάνω σε αυτό. Το κατηγορητήριο δεν αναφερόταν καθόλου, όπως σωστά είπατε προηγουμένως στο που πήγαν τα χρήματα. Είπε την άποψη του όχι χρησιμοποιήθηκαν και αυτά για τάχα παθητικές δωροληψίες των στελεχών. Δεν ειναι υποχρεωμένο το δικαστήριο ούτε η εισαγγελεύς σύμφωνα με την δικονομία να πούνε και που πήγαν τα χρήματα. Εδω όμως κύριε Κοτρώτσε επειδή η δίκη αυτή και το ζήτημα το οποίο συζητάμε ξεπερνούν τα στενά δικονομικά πλαίσια γιατι αν υπάρχει μια ευκαιρία το πολιτικό σύστημα να σπάσει το απόστημα της χρηματοδότησης των κομμάτων αυτή η ευκαιρία είναι μέσα απο την αλήθεια. Αν δεν κάνω λάθος αν έρθουν να κουκουλώσουν την αλήθεια και ως προς αυτό, καμία προοπτική, κανένα έλεος, καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει. Το έθνος λέει ο Σολωμός πρέπει να θεωρεί εθνικό το αληθές. Λοιπον επανέρχομαι. Όταν η γερμανική δικαιοσύνη, οι αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης μιλάνε για τη χρηματοδότηση των κομμάτων στην Ελλαδα, όταν τα στελέχη της Siemens μιλάνε για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, όταν τα έγγραφα της δικογραφίας μιλάνε για το ποσοστό το οποίο προοριζόταν για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Τις χρήσιμες πληρωμές, το 2% Όταν οι ίδιοι οι ταμίες διοτι αν κάποιος ξέρει, μόνο οι ταμίες και εκείνος που τους έδωσε, όταν οι ίδιοι οι ταμίες επιβεβαιώνουν, τότε έχουμε μια τάση να κρυβόμαστε κάτω απο την άμμο. Όχι όλοι και αυτά θα απαντηθούν όπως πρέπει αλλά το μείζον είναι αυτή τη στιγμή ότι ένας άνθρωπος, γιατι πέραν του γενικότερου υπάρχει και ένας άνθρωπος ο οποίος 10 χρόνια ειναι επι ξύλου κρεμάμενος, εχει μπει στο στόχαστρο τρομοκρατικών οργανώσεων, εχει απαξιωθεί, έχει κινδυνεύσει, έχει δυσφημιστεί γιατι νόμιζε ότι υπηρετεί κάτι, κακώς, κάκιστα. Αλλά αυτό ήταν το πολιτικό σύστημα της εποχής. Έχει αλλάξει σήμερα κύριε Κοτρώτσε; Έχω πάρα πολλές αμφιβολίες και διαφορετικές πληροφορίες περι του αν έχει αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Η μόνη προοπτική να αλλάξει είναι να αποδεχθούν όλοι την αλήθεια.

Υπάρχει ο λόγος του πελάτη σας, εγώ θα συμφωνησω σε πολλά απο αυτά που είπατε. Ο λόγος του πελάτη σας που λέει ότι εγώ πήρα ένα εκατομμύριο και το πήγα στο ΠΑΣΟΚ, η ομολογία, η επιβεβαίωση απο τους ταμίες και υπάρχει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή του μορφή που λέει ότι αυτή η υπερασπιστική γραμμή του Τσουκατου και ο Τσουκάτος λέει ψέμματα.

Καταρχήν να αποκαταστήσω κάτι, κάποιες λέξεις, δεν το πήρε και το πήγε στο ΠΑΣΟΚ, το πήρε στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό αποδείχθηκε, το δέχθηκε και η εισαγγελέυς. Οτι τα χρήματα πήγαν στον 5ο όροφο του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο που έπρεπε να πάνε. Ακουστε τώρα, όπως είχα πει απο την αρχή που ανελαβα αυτή την υπόθεση. Το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο, διοτι αν αποδεχόταν ότι τα χρήματα αυτά πήγαν στο ταμείο του, οι χρηματικές κυρώσεις περαν του πολιτικού ορυμαγδού ήταν τεράστιες και θα σταματούσε η χρηματοδότηση απο το κράτος και θα ήταν υποχρεωμένο παράλληλα να επιστρέψει και σημαντικά ποσά απο προηγούμενες χρηματοδοτήσεις, δηλαδή θα υπέγραφε την οικονομική του καταδίκη. Αρα λοιπόν ήταν αδύνατον και για τους δύο λόγους και για τους οικονομικούς και για τους πολιτικούς να έρθει και να συνομολογήσει κάτι. Προσέξτε όμως, το ΠΑΣΟΚ που είπε ότι δεν τα πήρα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του ’99, δεν το είπε ο πρόεδρος της εποχής εκείνης και ο γραμματέας της εποχής εκείνης αλλά ο πρόεδρος και ο γραμματεύς του 2008. Που στηρίζονταν; Σε απόψεις. Ποτέ δεν κάλεσαν τους ταμίες και να τους ρωτήσουν τι συνέβη. Ούτε τον Τσουκάτο, ο οποίος σημειωτέον ποτέ δεν διεγράφη απο το ΠΑΣΟΚ μεχρι σήμερα. Εγω λοιπόν κάνω μια έκκληση, ας δουν κατάματα την αλήθεια, θα είναι πράξη πολύ προχωρημένης γενναιότητας θα επιβραβευθούν απο τους πολίτες, ο κόσμος διψά για την αλήθεια.

Επειδή αναφερθήκατε στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Τσουκάτος ο πελάτης σας εξαίρεσε τον Κώστα Σημίτη απο όλη αυτή τη διαδικασία. Μπορεί ο Κώστας Σημίτης να μην γνώριζε οτι με διαμεσολάβηση Τσουκάτου πηραν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ 1 εκ ευρώ απο τη Siemens;

Ο Σημίτης υπήρξε ένας έντιμος και ικανός πρωθυπουργός και όλοι στο ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο ο Τσουκάτος έχουν πει ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και επειδή μιλάω για τον Σημίτη να μιλήσω και για τις μεταγενέστερες ηγεσίες του μέχρι και την σημερινή. Δεν εχω καμία αμφιβολία προσωπικά και γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα για την προσωπική εντιμότητα των ανθρώπων που διοίκησαν απο διάφορες θέσεις το ΠΑΣΟΚ. Που το διοίκησαν το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνω, διοτι σε ενα κόμμα που κυβερνάει 20 χρόνια, σε οποιοδήποτε κόμμα, της δεξιάς, της αριστεράς, του κέντρου σε οποιοδήποτε κόμμα, σε οποιαδήποτε εποχή σε οποιαδήποτε χώρα.

Όμως ως δικηγόρος είστε και άνθρωπος της λογικής αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί που μας ακούνε αυτή την ώρα και ακούνε τον Θόδωρο Τσουκάτο να λέει για 16 δισ. δραχμές μόνο προεκλογικά το 2000, το μαύρο πολιτικό χρήμα περνούσε και κατευθυνόταν στην Χαριλάου Τσικούπη. Κανένας πρόεδρος κόμματος ή γραμματέας κόμματος δεν ηξερε τίποτε; Ηταν μια υπόθεση μεταξύ Τσουκάτου και του ταμία, του οικονομικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, εκει περιοριζόταν;

Το ερώτημα είναι λογικό, και η λογική απάντηση είναι ταυτόσημη με την ουσία του ερωτήματος. Κοιτάξτε όμως να σας πω ποια είναι η αλήθεια, των κομμάτων και της πολιτικής των τελευταίων 40 ετών. Ετσι λειτουργούσε και εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό, να λειτουργεί και σήμερα το κομματικό – πολιτικό μας σύστημα. Αν θέλουμε να το αλλάξουμε πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα και πρώτα να δούμε την αλήθεια κατάματα, επιμένω σε αυτό. Δεν ήταν περιπτωσιακό ότι συνέβη, δεν ήταν μιας εποχής, ούτε ενός κόμματος. Διέτρεξε δυο γενιές πολιτικής στη χώρα μας, η Siemens και ένα σωρό άλλες εταιρείες και μεγάλοι χρηματοδότες, φυσικά πρόσωπα από την εποχή του Μποδοσάκη είχαν διαβρώσει το πολιτικό σύστημα ακουμπούσε πάνω στις οικονομικές χορηγίες τους. Και επειδή ανέφερα τη Siemens, ξέρετε απο πότε η Siemens αποδεδειγμένα χρηματοδοτούσε την ελληνική πολιτική σκηνή; Από την εποχή Μεταξά.

Έχει γραφτεί και το σχετικό βιβλίο, ναι

Έχετε διαβάσει το βιβλίο, γνωρίζετε τα ντοκουμέντα. Και καθόλη τη διάρκεια του ’50 του ’60 και όχι μονο το ’80 και μετέπειτα όπως κομψά λέμε σήμερα. Τα κόμματα εξουσίας θα πρέπει να δούνε τα πράγματα καθαρά.

Ναι αλλά θα πρέπει να βοηθήσουν κύριε Γκούσκο και κάποιοι. Δηλαδή ο Θόδωρος Τσουκάτος όταν είπε ότι εγώ πήρα μαύρο χρήμα προεκλογικά το 2000 απο φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, η Siemens μια εξ αυτών, 12 δισ. δραχμές εκείνη την εποχή.

Οχι, δεν το είπε αυτό το πράγμα, γιατι δεν συνέβη ποτέ. Ο Τσουκάτος απολογούμενος και ερωτώμενος σχετικά είπε ότι όταν πλέον δεν ήταν ο ίδιος αρμόδιος για τα οικονομικά διοτι ο ίδιος ήταν μόνο το ’99 για τις ευρωεκλογές του ’99 και για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ηταν οικονομικά αρμόδιος μόνο για το 99, μετέπειτα ήταν άλλοι αρμόδιοι.

Ειπε όμως ότι προεκλογικά το 2000 κινήθηκε μαύρο χρήμα 12 δισ. δραχμων προς το ΠΑΣΟΚ.

Το 2000, 12 δισ. κατέθεσε ότι δαπανήθηκαν πέραν του δημοσιευθέντος προϋπολογισμού. Ναι πράγματι.

Αρα πολιτικό χρήμα προερχόμενο απο εταιρείες και φυσικά πρόσωπα

Απο τους διαχρονικούς χρηματοδότες της πολιτικής σκηνής.

Ηξερε και γνωρίζει ο Θόδωρος Τσουκάτος φαντάζομαι και γνωρίζει είτε για το 2000 είτε για νωρίτερα ποιοι είναι αυτοί που εδιναν το μαύρο χρήμα στο ΠΑΣΟΚ. Δεν θα έπρεπε να πει ονόματα; Γιατι απο ότι μάθαμε αν είναι ακριβές επικαλέστηκε ρήτρα εμπιστευτικότητας. Πως θα γίνει κάθαρση έτσι;

Δεν νομίζετε ότι ο Τσουκάτος αρκετά έχει βασανιστεί με αυτή την υπόθεση. Είπε πολύ περισσότερα απο ότι η ασφάλεια του η προσωπική του επέτρεπε να πει, εκτέθηκε επι 10 χρόνια, ίσως τα δημιουργικότερα χρόνια της ζωής του, να είναι αποδιοπομπαίος τράγος ενός πολιτικού συστήματος, εκείνος πρέπει να μιλήσει για όλα; Πέραν της ρήτρας εμπιστευτικότητας.

Ποιος κατά τη γνώμη σας πρέπει να μιλήσει;

Ολοι οι επώνυμοι πολιτικοί των τελευταίων ετών που γνωρίζουν την πραγματικότητα γιατί κανείς δεν αγνοεί. Κανείς δεν είναι ανύποπτος. Μα κανείς. Αυτοί δεν έχουν ευθύνη κύριε Κοτρώτσε;

Συμφωνώ απολύτως μαζί σας αλλά προσέξτε μια μικρή κατα τη γνώμη μου αντίφαση στην οποία θεωρώ ότι πέφτετε. Λέτε όλοι γνώριζαν και όταν σας ρώτησα για τον Κώστα Σημίτη λέτε ότι δεν γνώριζε. Ε ποιοι γνώριζαν τότε;

Σας είπα επι λέξη, ο Σημίτης υπήρξε ένας έντιμος πρωθυπουργός, ικανός πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής που τον πλαισίωναν δήλωσαν ότι δεν ασχολείται με τα οικονομικά. Αυτό επι λέξη σας είπα. Δεν σας εξέφρασα καμία προσωπική άποψη, μην μου αποδίδετε.

Οχι δεν σας αποδίδω, γι αυτό και το διευκρινίζω. Προς θεού και νομίζω ότι έχετε πει ήδη πάρα πολλά σήμερα παρά το γεγονός ότι στο ίδιο κουρμπέτι, το λέω έτσι λαϊκά, κινούμαστε και οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι. Λίγο ως πολύ, πολλά απο αυτά που ξέρουμε δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε φυσικά και αναγνωρίζω την βαρύτητα αυτών που λέτε σήμερα. Γι αυτό ρωτώ, για να γίνει αυτή η κάθαρση που πολύ σωστά λέτε οτι πρέπει να γίνει στο πολιτικό σύστημα, ποιοι πρέπει να μιλήσουν, δεν έχουν ονοματεπώνυμα αυτοί που πρέπει να μιλήσουν;

Πρώτα από όλα οι αρχηγοί των κομμάτων, οι γραμματείς και τα στελέχη τα οποία είχαν θέσεις ευθύνης κατά τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια. Και πρέπει να γνωρίζουν ότι η αυτοκριτική αυτή, θα εκτιμηθεί απο τους πολίτες διοτι δεν ειναι μόνο οι πολιτικοί που γνωρίζουν ή οι δημοσιογράφοι, θα μου επιτρέψετε κύριε Κοτρώτσε, είναι όλος ο ελληνικός λαός. Οι πάντες γνωρίζουν πως χρηματοδοτείται η πολιτική στη χώρα μας, απο πολλές δεκαετίες. Δεν ειναι κανένας πολίτης ανύποπτος. Άρα θα εκτιμηθεί αν βγουν οι πολιτικοί που πράγματι γνωρίζουν και πουν ναι, αυτά συνέβαιναν και σήμερα κλείνουμε μια εποχή, και ξεκινάμε κάτι διαφορετικό, κάνουμε την αυτοκριτική μας και εδώ βάζουμε τελεία και παύλα.

Απελευθερωμένος εντός εισαγωγικών αν και η απόφαση της εισαγγελέως ο πελάτης σας μετά τη λήξη της δίκης, είναι αποφασισμένος να συνεισφέρει προς την κατεύθυνση που λέτε της αποκάλυψης δηλαδή αυτού του μαύρου διεφθαρμένου συστήματος χρηματοδότησης των κομμάτων απο ιδιώτες;

Απολογούμενος κύριε Κοτρώτσε και κάνοντας την αυτοκριτική του είπε ότι δεν νιώθει διόλου οτι έκανε κάτι σωστό, η πράξη του ήταν πέρα για πέρα λαθεμένη. Χρόνια πριν δεν θα διανοείτο ότι θα έκανε κάτι τέτοιο χρόνια πριν απο το 99 και πριν να ασχοληθεί με την πολιτική όταν ήταν μέλος του ΕΚΚΕ και αντιλαμβάνεστε ποιες ιδέες υπήρχαν και δέσποζαν μέσα στο μυαλό του. Νομίζω όμως ότι θα κάνει πολύ καιρό να συνέλθει απο αυτή την περιπέτεια. Ειπε δε αυτοκρινόμενος στο δικαστήριο ότι λυπάμαι διοτι δεν ειχα το θάρρος την κατάλληλη στιγμή να συγκρουστώ και να πω οχι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα