Διπλό μήνυμα Μαξίμου προς Μόσχα

Το Μέγαρο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI

"Δεν επιτρέπουμε παρεμβάσεις σε ζητήματα εθνικής μας κυριαρχίας, εμμένουμε όμως σταθερά στην ενίσχυση των πολιτιστικών, μορφωτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. Το θέμα για εμάς θεωρείται λήξαν" τονίζουν μιλώντας στο Νews24/7 ανώτερες κυβερνητικές πηγές.

Να αποφύγει την ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων, με στόχο την εκ νέου βελτίωσή τους στο μέλλον, επιδιώκει η Αθήνα μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών και ενώ αναμένονται οι ανάλογες απαντήσεις της Μόσχας.

Με τη συγκεκριμένη της κίνηση η Αθήνα θέλησε να αποστείλει το μήνυμα, όπως είπε και ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες πως δεν επιτρέπει καμία παρέμβαση σε ζητήματα εθνικής της κυριαρχίας, αλλά και των εσωτερικών της υποθέσεων. Ταυτόχρονα, όμως, δεν επιθυμεί να ταυτιστεί από τη Μόσχα –κάτι που άφησε να εννοηθεί με την προχθεσινή του συνέντευξη σε αμερικανικό δίκτυο ο Σ. Λαβρόφ.

«Το θέμα θεωρείται για εμάς λήξαν» επιμένουν χαρακτηριστικά μιλώντας στο Νews24/7 ανώτερες κυβερνητικές πηγές.

«Άλλωστε- προσθέτουν με νόημα- εμείς εμμένουμε σταθερά στην ενίσχυση των πολιτιστικών, μορφωτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών».

Όπως δε υπενθυμίζουν, η ελληνική κυβέρνηση συνέβαλλε ώστε να έχει επιτυχία το ελληνορωσικό πολιτιστικό έτος 2016, αφιέρωσε τη ΔΕΘ του ιδίου έτους στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, ενώ διανύουμε ήδη το ελληνορωσικό τουριστικό έτος 2017- 2018.

Ανεξαρτήτως των μηνυμάτων, πάντως, οι ελληνορωσικές σχέσεις διάγουν περίοδο μεγάλου ψύχους, ενώ θεωρείται απίθανο να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο η προγραμματισμένη επίσκεψη του Λαβρόφ στη χώρα μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

FT: Στην Αλεξανδρούπολη έγινε η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών για το Σκοπιανό

Γιατί αντιδρά σπασμωδικά η Μόσχα

Μόσχα: Καλεί τον Έλληνα πρεσβευτή για εξηγήσεις - Δείχνει ΗΠΑ για τις απελάσεις

ADVERTISING

SHARE: