ΔΗΣΥ: Ανοιχτό συνέδριο για την κεντροαριστερά

ΔΗΣΥ: Ανοιχτό συνέδριο για την κεντροαριστερά
Meeting of central committee of PASOK in Athens on Jan. 14, 2017 / 14 2016 SOOC

Με στόχο τη φυγή προς τα εμπρός και μακριά από την εσωστρέφεια, θα πραγματοποιηθεί από τις 30/6 έως και τις 2/7 το συνέδριο της ΔΗΣΥ, που θα είναι ανοιχτό σε όλα τα κόμματα, τους φορείς και τα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου. Αιχμές Κωνσταντινόπουλου κατά Ανδρουλάκη

Τον οδικό χάρτη του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενέκρινε η οργανωτική επιτροπή, τονίζοντας με νόημα ότι θα είναι ανοιχτό σε όλα τα κόμματα και πρόσωπα από την κεντροαριστερά.

Η επισήμανση αυτή αποτελεί απάντηση στα στελέχη που κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής το προπερασμένο Σάββατο, ζήτησαν να προσκληθούν το Ποτάμι και η Ώρα Ευθύνης. Ωστόσο, η απόφαση για τον τρόπο επιλογής των συνέδρων δεν αλλάζει, όπως και το ότι το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει ένα βήμα προς τη συγκρότηση νέου ενιαίου φορέα, αλλά προς το παρόν η Συμπαράταξη προχωρά ως ένας πολυκομματικός φορέας, θέτοντας ως προτεραιότητα το πολιτικό περιεχόμενο και αφήνοντας τα οργανωτικά προς… ξεκαθάρισμα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Θα εγκρίνει τις αρχές της Συμπαράταξης, θα δώσει “το στίγμα των νέων επιλογών για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου” και τις κατευθύνσεις για την έξοδο από την κρίση, ενώ θα αναλυθεί το “Πρόγραμμα Ελλάδα” με τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην  βιώσιμη ανάπτυξη και σε νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη ΔΗΣΥ, είναι ένα συνέδριο “ανοιχτό σε όλα τα κόμματα, τους φορείς και τα στελέχη του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου, ενώ είναι άπαντες ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τις απόψεις τους,να συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις μας. Το Συνέδριο θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για τον στρατηγικό μας στόχο, τον νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, ως ρεύμα πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας και θα προτείνει τον οδικό χάρτη μετάβασης στον ενιαίο φορέα”.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση την Κυριακή 14 Μαΐου και η συγκρότηση του συνεδρίου θα γίνει με βάση την απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού και την εξειδίκευση του που έχει ήδη συζητηθεί. Οι Σύνεδροι  θα είναι κατά 50% θεσμικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και φορέων της ΔΗΣΥ και κατά 50% αιρετοί από τους πολίτες στα Μαζικά Κινήματα, στις Επαγγελματικές Οργανώσεις ,στην Αυτοδιοίκηση.

Σημειώνεται πως οι ομάδες δουλειάς αφορούν:

-Το πρόγραμμα Ελλάδα

-Η Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

-Το προσφυγικό.

-Την εισήγηση για την φυσιογνωμία, την στρατηγική, τις κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

-Την εισήγηση για τις αρχές οργανωτικής λειτουργίας της Συμπαράταξης

-Την οργανωτική διεξαγωγή του προσυνεδριακού διαλόγου και του Συνεδρίου

-Την οικονομική εξόρμηση

-Την επικοινωνία και την διαδικτυακή διεξαγωγή του διαλόγου

Το νέο σύμβολο της ΔΗΣΥ

-Τις πολιτικές μας για την νέα γενιά

-Η Γραμματεία θα έχει την ευθύνη για όλα τα θέματα σχετικά με την πορεία του Συνεδρίου ,την διεξαγωγή των Περιφερειακών Ημερίδων και των Θεματικών εκδηλώσεων. (για Παιδεία, Αγροτικά κ.ά.)

-Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργήσουν και «εργαστήρια» πολιτικής για τους θεσμούς, τις Νέες Τεχνολογίες, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Επιτελικό Κράτος.

“Θέτουμε καθοριστικές βάσεις για το μέλλον, ενδυναμώσουμε την σχέση μας με την Ελληνική κοινωνία.

Με νέες ιδέες, με τόλμη, με υπερβάσεις, δίνουμε πειστικές απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα, ώστε να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι στις εξελίξεις” ανέφερε η ΔΗΣΥ.

Αιχμές Κωνσταντινόπουλου για “αντάρτες Βρυξελλών”

Εν τω μεταξύ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με άρθρο του στην προσωπική του ιστοστελίδα odysseasnet.gr αφήνει αιχμές κατά του Νικου Ανδρουλάκη. “Όσοι δημιούργησαν τεχνητές κρίσεις και εσωστρέφεια είναι χορηγοί του κ.Τσίπρα και της ΝΔ”, αναφέρει ο κ.Κωνσταντινόπουλος. “Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξαν τα φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ΜΜΕ, διογκώνοντας την κρίση, εξυπηρετεί το σχέδιο τους. Χρησιμοποιούν την εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ ως επιχείρημα ότι δεν είμαστε αναγκαίοι στον πολιτικό χάρτη, για αυτό και πρέπει να τελειώνουμε, να πάμε είτε με τη ΝΔ, είτε με το ΣΥΡΙΖΑ”, προσθέτει, κάνοντας λόγο για στελέχη του χώρου που “τσίμπησαν” ρίχνοντας νερό στο μύλο των σχεδιασμών του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ.

“Όσοι αυτοθαυμάζονται με τον τίτλο ‘αντάρτες’ τους θυμίζω ότι το ‘αντάρτικο Βρυξελλών’ έχει την ίδια αξία με τον τίτλο ο ‘ειλικρινής Τσίπρας’. Όσοι έχουν βάλει την υπογραφή τους σε ατυό το σχέδιο, θα κριθούν από τον κόσμο της παράταξης με αυστηρότητα, στον κατάλληλο χρονο”, σημειώνει μάλιστα ο κ.Κωνσταντινόπουλος.

Διερωτήθηκε μάλιστα φωτογραφίζοντας προσωπικά τον ευρωβουλευτή και πρώην γραμματέα: “Μπορεί να είναι κάποιος υπερασπιστής των εσωτερικών δημοκρατικών διαδικασιών όταν ως γραμματέας επί τρία χρόνια δεν πραγματοποίησε ούτε μία ψηφοφορία; Υποκρισία. Μπορεί να μιλά κάποιος για νέο ήθος όταν επιβάλλει ως γραμματέα της παράταξης αυτόν που ζητούσε την παράιτηση του πρώην προέδρου Β.Βενιζέλου; Υποκρισία. Ο κ.Πιτέλα και οι σοσιαλδημοκράτες να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τον κ.Τσίπρα και κάποιοι να εθελοτυφλούν στις Βρυξέλλες εις βάρος του ΠΑΣΟΚ για να μη χαλάσουν τις δικές τους δημόσιες σχέσεις; Υποκρισία.”

Φωτό: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα