Δούρου: Αγωνιζόμαστε να γίνει ο κανόνας το σύνθημα “όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί”

Δούρου: Αγωνιζόμαστε να γίνει ο κανόνας το σύνθημα “όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί”
Η Ρένα Δούρου στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων "ο καλός Σαμαρείτης" Eurokinissi

«Υφαίνουμε το δίχτυ της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής από το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ο Καλός Σαμαρείτης».

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ο Καλός Σαμαρείτης», μια δομή για ηλικιωμένους που λειτουργεί με χρηματοδότηση ύψους 835.200 ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, συν 78.000 ευρώ (από 2016 – 2018) από τις τακτικές επιχορηγήσεις της Περιφέρειας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, επισκέφθηκε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

«Υφαίνουμε το δίχτυ της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», υπογράμμισε η περιφερειάρχης. Ειδικότερη αναφορά έκανε στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας που λειτουργεί, τον “Καλό Σαμαρείτη”», προσθέτοντας: «Κι εμείς, προσπαθώντας να δράσουμε στο ίδιο πνεύμα, του “καλού Σαμαρείτη”, πιστεύουμε βαθιά ότι όλοι οι συμπολίτες μας, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία, διαφορετικά, που έχουν κάνει ξεχωριστές επιλογές ζωής, έχουν δικαίωμα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, στην εργασία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Χωρίς να γίνονται αντικείμενο διάκρισης ή περιθωριοποίησης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο το σύνθημα που αγωνιζόμαστε να γίνει ο κανόνας, “όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί”», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την περιφερειάρχη συνόδευσαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για Θέματα Αναπηρίας, Βιβή Τσαβαλιά, ο περιφερειακός σύμβουλος, Θανάσης Αλεξίου καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Βίκυ Αλιμπέρτη, Ειρήνη Κοτρώτσιου, Μαίρη Μαργαριτοπούλου και Δημήτρης Μπαμπάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα