Δούρου για Μάνδρα: Δεν ψάχνω για άλλοθι, αλλά μην αρνηθούμε την κλιματική αλλαγή

Δούρου για Μάνδρα: Δεν ψάχνω για άλλοθι, αλλά μην αρνηθούμε την κλιματική αλλαγή
Η Ρένα Δούρου έξω από το δικαστήριο Eurokinissi

Στην κλιματική αλλαγή επιρρίπτει μερίδιο ευθύνης για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα η Ρένα Δούρου, κατά την απολογία της, τονίζοντας ότι "δεν ψάχνει για άλλοθι".

«Αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Ουδέποτε ήθελα να αντιλέξω για όσους θεώρησαν ότι η Δούρου φταίει για την απώλεια τόσων ζωών. Ακόμα και όταν ο προκάτοχος μου έβγαινε και έλεγε «έτοιμη ήταν η μελέτη, στο συρτάρι της την άφησα”.

Μου έλεγαν τότε «Βγες και πες πως η μελέτη ήταν έτοιμη στα τέλη 2016». Εγώ έλεγα τότε πως δεν μπορώ να βγω να το πω όσο υπάρχουν αγνοούμενοι. Σεβάστηκα τη διαδικασία».

Με αυτά τα λόγια η Ρένα Δούρου ολοκλήρωσε την πολύωρη απολογία της ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας όπου εκδικάζονται οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα το 2017.

Η πρώην περιφερειάρχης από το πρωί ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν φέρει καμία ευθύνη για τα όσα διαδραματίστηκαν πριν τέσσερα χρόνια αφήνοντας πίσω τους 25 νεκρούς πολίτες.

Πέρα από την ανάλυση όλους των έργων που επί θητείας της είχαν γίνει από την Περιφέρεια, η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις της που καθημερινά αποτυπώνονται.

“Δεν ψάχνω για άλλοθι, αλλά μην φτάσουμε στο σημείο να αρνηθούμε την κλιματική αλλαγή”

«Να μην φτάσουμε στο σημείο να αρνηθούμε την κλιματική αλλαγή, δεν ψάχνω για άλλοθι αλλά ακόμα και ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στις συνέπειες της. Δεν την αρνιόμαστε αλλά δεν την έχουμε ως άλλοθι. Δουλέψαμε για την προστασία συμπολιτών μας. Σας λέω ότι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα, όταν δεν υπάρχουν, δε δικαιώνει τα θύματα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με δήλωσή της που φέρεται να έκανε τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με την οποία η Μάνδρα σε έξι μήνες θα είχε αντιπλημμυρικά, η ίδια διέψευσε το γεγονός.

Απαντώντας στην ερώτηση της έδρας, εξήγησε ότι πρόκειται για δημοσίευμα της Ομάδας Αλήθειας που είναι -όπως είπε- «κομμένο και ραμμένο». Υποστήριξε ότι τέτοια δήλωση δεν υπήρχε: «Είχα πει προεκλογικά ότι σε έξι μήνες θα έχουμε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ο οποίος εν πολλοίς υλοποιήθηκε».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα